Va lansa brosura de informare CAMPUS EUROPA

Agenţia pentru Strategii Guvernamentale va lansa, în cursul săptămânii 3-6 ianuarie 2006, broşura de informare a mediului studenţesc din România cu privire la Uniunea Europeană şi aderarea României la UE, intitulată Campus Europa.

Informarea corectă a cetăţenilor români cu privire la integrarea României în UE reprezintă un obiectiv prioritar al Guvernului României. În acest sens, Agenţia pentru Strategii Guvernamentale a considerat extrem de necesară şi utilă demararea unei acţiuni de informare a studenţilor cu privire la Uniunea Europeană, oportunităţile de studiu şi schimbările pe care aderarea le va produce în mediul universitar românesc.

Campus Europa se doreşte a fi o broşură cu un conţinut informaţional minimal, dar extrem de bine structurat şi adaptat publicului ţintă, scopul acesteia fiind acela de creştere a gradului de informare a studenţilor privind integrarea europeană. Agenţia pentru Strategii Guvernamentale a căutat prin intermediul acesteia să informeze studenţii români cu privire la structura, funcţionarea şi instituţiile Uniunii Europene, condiţiile aderării României la UE şi în mod special cu privire la educaţia universitară şi postuniversitară în context european.

Cele 40.000 de exemplare din această broşură urmează a fi distribuite în 49 de universităţi din ţară.