Utilizarea intensiva de Facebook nu provoaca depresia

Cei care petrec multe ore pe reteaua de socializare Facebook, pot sta linistiti, nu a fost inca descoperita o legatura directa intre utilizarea retelei de socializare in regim intensiv si riscul unei depresii nervoase. Cel putin asa afirma rezultatele uni studiu recent realizat de catre un grup de cercetatori americani, scrie Le Monde.

Studiul, realizat de catre oameni de stiinta din cadrul Universitatii din Wisconsin, a vizat in primul rand verificarea viabilitatii unui raport din 2011 a unui grup de pediatrii americani, conform caruia utilizarea indelungata a retelelor sociale favorizeaza aparitia depresiei in randul adolescentilor. Conform lui Lauren Jelenchick, reprezentant al echipei de la Universitatea din Wisconsin, prin studiul realizat, oamenii de stiinta au dorit sa linisteasca parintii cu privire la riscurile la care se supun copiii atunci cand sunt pe Facebook.

In realizarea cercetarii au fost analizate comportamentel a 190 de tineri cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani care isi petreceau pe Facebook jumatate din totalul timpului de utilizare al internetului. In urma analizei comportamentului manifestat de tineri nu au fost identificate elemente care sa semnaleze depresia. Totusi cercetatorii din Wisconsin, spun ca, desi studiul lor nu a reusit sa stabileasca o legatura concreta intre depresie si retelele sociale, trebuie sa se faca o analiza mai amanuntita pentru ca ipoteza sa fie demonstrata.