Utilaje de inchiriat – oportunitati profitabile

Pentru multe companii, subcontractarea anumitor lucrari din sfera constructiilor a devenit ceva obisnuit pe piata din Romania. Unele firme mari semneaza contracte de proportii, dar au nevoie de alti parteneri cu care sa realizeze unele lucrari. In acelasi timp, chiar si cand actioneaza in mod direct cu propriile echipe, pana si unele firme de top au dificultati in a se descurca pe termen scurt cu propria flota de utilaje. Cand aceasta nu este suficienta, exista din fericire varianta inchirierii.

Inchirieri cilindri compactori, excavatoare, buldozere sau chiar camioane? Da, este o procedura fireasca si foarte profitabila. Sa inchiriezi utilaje de constructii in Bucuresti sau oriunde este necesar pentru lucrare inseamna sa iti gestionezi atent bugetul de cheltuieli al firmei. Situatia este valabila atat in cazul corporatiilor, cat mai ales al IMM-urilor, acestea din urma neavand de obicei capacitatea de a investi puternic in flota propria.

Piata de constructii din Romania trece printr-o perioada foarte buna, dar costurile utilajelor sunt atat de mari, iar amortizarea se face foarte lent. O firma care cumpara utilaje in leasing isi asuma unele riscuri, pentru ca in perioade in care cererea de lucrari este mai mica, pot exista probleme semnificative cu partea de cash flow si implicit se poate ajunge la intarzieri de plata, popriri pe cont si alte probleme fiscale.

Se pot inchiria asadar utilaje de constructii noi sau in stare foarte buna, ofertele fiind convenabile. Platesti doar pentru perioada in care folosesti efectiv utilajele, ceea ce este foarte avantajos. Nu ai probleme nici cu partea de asigurari, de service, de mentenanta… pana si parcarea / depozitarea poate fi o provocare ce este astfel eliminata.

Interesant este ca, in sezonul de iarna, se pot inchiria utilaje pentru deszapezire. Ba chiar se pot solicita de la firme de specialitate servicii deszapezire Bucuresti, Ilfov sau unde este nevoie. Serviciile de deszapezire au costuri variabile in functie de timp, utilaje si resurse umane implicate, daca este cazul. La capitolul deszapezire, se pot inchiria utilaje bine dotate sau se pot contracta direct servicii complete de deszapezire. Din nou, vorbim despre variante profitabile, in conditiile in care anumite firme sau autoritati publice locale ori centrale nu au capacitatea sa investeasca in utilaje (si personal) sau nu au nevoie pe termen lung. In Romania, iernile pot fi surprinzatoare in unele zone, dupa cum a aratat-o situatia din ultimii ani. Chiar daca perioadele cu zapada sunt destul de putine in unele zone din tara, totusi viscolul si alte conditii meteo pot solicita forte specializate in ceea ce priveste serviciile de deszapezire, pentru un nivel de calitate corespunzator.

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Utilaje de inchiriat – oportunitati profitabile