Ursii polari, o specie pe cale de disparitie, primesc protectie

mai 15, 2008

Autoritatile din Statele Unite au decis sa treaca ursii polari la categoria de specii pe cale de disparitie si sa le ofere protectie. Conditiile in care a fost luata aceasta decizie sunt reprezentate de topirea ghetii arctice din cauza incalzirii globale, informeaza livescience.com.
Anuntul pozitiei autoritatilor vine cu dar o zi inainte ca o hotarare judecatoreasca sa impuna un termen limita pentru ca ursii polari sa fie acceptati sau sa fie respinsi din categoria speciilor pe cale de disparitie.
Decizia autoritatilor este fundamentata de argumentele stiintifice date de specialisti conform carora topirea stratului de gheata din Alaska si Canada poate determina disparitia a doua treimi din ursii polari din zona pana la jumatatea secolului.
Aceasta decizie a fost asteptata in luna ianuarie, dar oficialii au cerut inca un ragaz pentru a pune la punct unele detalii. Aceasta amanare a starnit reactii critice din partea membrilor Congresului si a organizatiilor de protectie a mediului. Ecologistii sunt cei care au pornit actiunea in instanta pentru a forta mana autoritatilor in luarea cat mai rapida a unei decizii. Curtea a stabilit ca termen limita data de 15 mai, dar oficialii au iesit la rampa cu decizia cu o zi inainte.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro