Ursii panda au prevestit cutremurul devastator din China

mai 16, 2008

Conform declaratiilor unor martori, in minutele dinaintea cutremutului devastator care a scuturat China, ursii panda aflati in captivitate au avut niste manifestari ciudate, fapt care dovedeste simturile dezvoltate ale animalelor, informeaza nationalgeographic.com.
Observatia a fost facuta de un turist britanic care admira ursii panda in rezervatia naturala Wolong langa Chengdu. Diane Etkins spune ca ursii erau foarte linistiti dupa ce mancasera niste bambus, cand, dintr-o data au devenit foarte agitati si au inceput sa se miste excesiv. Cu siguranta au simtit ca ceva nu este in regula.
Etkins si alti 30 de britanici au fost evacuati din Chengdou dupa devastatorul cutremur de 7,9 grade pe scara Richter care a omorat mai mult de 19.000 de persoane.
In trecut s-au mai semnalat cazuri de manifestari ciudate ale animalelor in preajma unor calamitati naturale. De exemplu, in 2005 elefantii au inceput sa tipe si sa fuga spre adapost inaintea unui tsumani care a devastat Sri Lanka si India. Valurile gigantice au produs atunci numeroase pierderi de vieti omenesti si insemnate pagube materiale.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro