UNPR solicita inlocuirea tichetelor de masa cu carduri

UNPR solicită înlocuirea tichetelor de masă cu carduri Uniunea Naţională a Patronatului Român cere imperativ Guvernului eliminarea tichetelor de masă şi înlocuirea acestui sistem cu unul de plată prin intermediul cardurilor. Noul sistem ar asigura o transparenţă mai mare a fondurilor şi o economie de peste 70 de milioane de euro prin dispariţia comisioanelor.

În momentul de faţă Guvernul încurajează un sistem clientelar şi total ineficient creat în favoarea firmelor care deţin dreptul de tipărire a tichetelor de masă. Aceste societăţi au creat un monopol neoficial pe piaţa tichetelor de masă, încurajat de instituţiile statului, generând profituri uriaşe care intră în buzunarele unui număr restrâns de persoane. Credem că Guvernul României nu ar trebui să fie părtaş la o încercare de acumulare a unor averi fabuloase în defavoarea agenţilor economici din România care sunt nevoiţi să facă cheltuieli inutile prin plata comisioanelor de răscumpărare a tichetelor de masă. De aceea, patronii din UNPR susţin ideea emiterii de carduri în locul tichetelor de masă, măsură care ar permite nu numai reducerea cheltuielilor de tipărire dar şi a comisioanelor. Nu în ultimul rând, sistemul de plată pe card ar asigura transparenţa totală a tranzacţiilor.
„Încurajarea tipăririi tichetelor de masă de către grupuri de interese aservite fostelor structuri de putere fac Guvernul Tăriceanu complice la corupţia existentă în structurile şi instituţiile statului. O măsură radicală de schimbare a sistemului operaţional de protecţie socială prin intermediul cardurilor de masă ar duce la un câştig pentru toţi salariaţii din România de peste 70 de milioane de euro.“ a declarat Marian Petre Miluţ, preşedintele UNPR.