UNPR nu va semna Codului Muncii

UNPR nu va semna actuala formă a Codului Muncii Uniunea Naţională a Patronatului Român nu va semna actuala variantă a Codului Muncii deşi a susţinut încă de la început necesitatea modificării acestui act normativ şi a participat la toate întâlnirile dintre minister şi partea sindicală.

De asemenea, UNPR protestează faţă de încercările de a exclude patronatul nostru de la negocieri. Excluderea UNPR din componenţa comisiei paritare care a negociat o parte din modificările pe documentul propus de Ministerul Muncii şi mai nou, excluderea din lista patronatelor reprezentative care au iniţiat aceste negocieri arată interesele politice cărora se supun organizaţiile patronale şi sindicale prezente la negocieri.
În momentul de faţă aprobarea Codului Muncii a devenit o luptă politică, în care interesele patronale şi cele ale angajaţilor au fost trecute pe locul secund. Prin urmare, luarea unei decizii politice va costa angajaţii şi angajatorii din România alţi câţiva ani de inechitate socială şi birocraţie. UNPR consideră adoptarea actualei variante a Codului Muncii inacceptabilă din punct de vedere economic. Noile reglementări legislative vor duce la un blocaj pe piaţa forţei de muncă iar în perspectiva aderării la Uniunea Europeană la creşterea şomajului.
„În ceea ce priveşte cele 11 puncte aflate în divergenţă, UNPR consideră că ele nu vor putea fi rezolvate de aceleaşi persoane care au promovat şi semnat actualul Cod al Muncii. UNPR nu va semna niciodată un document negociat de clientela politică care a adus România pe ultimul loc în Europa din punct de vedere economic şi social“ a declarat Marian Petre Miluţ. (UNPR)