UNPR cere verificarea surselor de venit ale parlamentarilor

UNPR cere verificarea surselor de venit ale parlamentarilor Uniunea Naţională a Patronatului Român consideră declaraţiile de avere ale deputaţilor o insultă la adresa patrononilor cinstiţi din România şi o palmă dată democraţiei şi statului de drept.

În timp de patronii care realizează profituri la un sfert din valoarea averilor de parlamentar sunt controlaţi de organismele de control ale statului până la ultimul leu, fiind deseori supuşi abuzurilor, demnitarii României afişează cu nonşalanţă averi greu de imaginat chair şi pentru cei mai performanţi oameni de afaceri.
Peste 4,8 milioane de români muncesc pentru un salariu mediu de câteva sute de euro, acumulând într-o viaţă mai puţin decât parlamentarii României în patru ani de zile.
Peste 300.000 de IMM-uri se zbat la limita falimentului din lipsa unui mediu legislativ prielnic în timp ce parlamentarii îşi numără tablourile şi bijuteriile.
UNPR cere controlarea imediată a surselor averilor parlamentarilor şi publicarea lor alături de declaraţiile de avere precum şi aplicarea aceluiaşi tratament fiscal ca şi în cazul celor care deţin firme. De asemenea, UNPR susţine verificarea de către organismele fiscale documentele de provenienţă a bunurilor precum şi situaţia plăţii impozitelor pentru aceste bunuri. Nu credem că ar trebui să existe nici o diferenţă între veniturile patronilor şi cele ale parlamentarilor în ceea ce priveşte declararea sursei de venit şi impozitarea lui.
UNPR face un apel către intituţiile statului şi faţă de forţele politice din România să ia atitudine faţă de această stare de fapt şi să facă presiuni pentru impunerea declarării sursei de venit. De asemenea, cerem parlamentarilor care nu au acumulat averi nejustificate pe timpul mandatului să nu se facă complici la această sfidare a electoratului şi să ia o poziţie fermă.