UniCredit Tiriac Bank acorda primele credite in programul Kogalniceanu

UniCredit Tiriac Bank a aprobat primele linii de credit in cadrul programului Kogalniceanu pentru beneficiarii aprobati de catre Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM).

"Prin prezenta in programul Kogalniceanu dorim sa venim inca o data in intampinarea nevoilor clientilor nostri.

Facilitatea permite clientilor IMM sa obtina finantare bancara pentru principalele categorii de cheltuieli necesare desfasurarii activitatii curente, cum ar fi aprovizionare/desfacere, executare de lucrari si/sau prestare de servicii, cheltuieli cu salariile si alte cheltuieli asimilate. Un beneficiu important este faptul ca, lunar, AIPPIMM va plati partea de dobanda subventionata, respectiv maximum 70% din valoarea acesteia, dar nu mai mult de 6,5%/an”, a explicat Bogdan Spuza, director marketing si segmente in cadrul diviziei de Retail a UniCredit Tiriac Bank.

Perioada de timp in care Banca poate aproba linia de credit, dupa prezentarea de catre client a tuturor documentelor solicitate, este de 7-14 zile. Programul Kogalniceanu pentru intreprinderile mici si mijlocii este un instrument multianual de incurajare si stimulare a infiintarii si dezvoltarii IMM-urilor in perioada 2011-2013, care consta in acordarea de linii de credit, in valoare maxima de 125.000 lei/IMM/an, cu dobanda partial subventionata si, dupa caz, garantarea creditului de catre FNGCIMM, in numele si in contul statului. AIPPIMM va vira partea de dobanda subventionata dupa ce IMM-ul achita partea de dobanda care ii revine, conform contractului de credit.

Beneficiarii programului vor trebui sa prezinte Bancii garantii colaterale pentru cel putin 40% din valoarea creditului. In cazul in care beneficiarii nu dispun de garantii suficiente pentru acoperirea integrala a creditului, pot apela la garantia FNGCIMM.
Utilizarile din linia de credit vor fi permise doar pentru tipurile de cheltuieli eligibile in cadrul programului si pe baza de documente justificative, clientii neputand utiliza cash linia de credit. UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrală si de Est, numarand peste 3.900 sucursale.

In Romania, UniCredit Ţiriac Bank este una dintre principalele institutii financiare, oferind servicii si produse financiare de inalta calitate pentru toate categoriile de clienti, prin intermediul unei retele teritoriale de peste 240 sucursale.