Unde poţi mânca cea mai bună pizza în Iaşi? Ghid pentru gurmanzi

Eşti o persoană care călătoreşte mult? Te laşi purtat oriunde te duce rucsacul? Atunci trebuie să ştii unde poți să mănânci cea mai bună pizza în Iaşi. În rândurile care urmează vei afla secretele unei călătorii de vis în oraşul lui Eminescu, Creanga ori oraşul celor şapte coline. Desigur, dacă nu poţi ajunge la Roma (oraşul celor şapte coline), afla că poţi mânca o pizză ca în Italia şi în unicul oraş de pe şapte coline din România, adică Iaşi.

Încă de la începuturi, pizza a devenit un preparat extrem de îndrăgit pentru toţi cei care îşi doreau ceva diferit. O combinaţie care îţi ‘alinta’ mereu papilele gustative şi dovedită a fi un preparat rapid şi săţios, pizza a devenit simbolul Italiei.

Unde poţi mânca cea mai bună pizza în Iaşi? O istorie simplă şi delicioasă

Puţini ştiu că Iaşul este supranumit mică Romă. Denumirea vine în contextul în care Iaşul este aşezat tot pe şapte coline, identic că Roma. Dacă nu ai timp, bani şi voinţa să ajungi în capitala celebrului Imperiu Roman, îţi recomandăm o călătorie în Iaşi. Nu vei fi dezamăgit deloc de ce vei găsi. Făcând o apologie, între Roma şi Iaşi, afla că în Iaşi vei găsi cea mai bună pizza pe care inima ta ţi-o doreşte, o pizză la fel de gustoasă ca şi în Italia.

Străzile Iaşului mirosind a preparate delicioase. Bucuria sufletului şi a stomacului

Pe lângă prilejul de a vedea celebrul tei al lui Eminescu, de a umbla prin turnul în care Ion Creanga obişnuia să vâneze ciori, sau prin a vizita Palatul Culturii, o să ai prilejul de a degusta cea mai bună pizza în Iaşi. Străzile vechi care aduc aminte de vremurile demult apus îţi poate ‘inunda’ simţurile olfalticve.

Pentru cei ce caută pizza iași, aflați că cel mai bun sortiment se găsește la Mamma Mia Restaurant & Catering, locaţie în care găseşti o multitudine de varietăți din pizza. Nu ne crede pe cuvânt, hai în Iaşi şi bucură-te cea mai bună pizza. Nu vei fi dezamăgit de ce vei găsi. Desigur, dacă eşti obosit după o zi de colindat şi nu vrei să te bucuri de un moment de relaxare la o terasă alături de un vin şi pizza, o poţi comanda prin serviciul de livrări la domiciliu. Este non-stop şi extrem de simplu de accesat prin platforma situată la mammamia.ro

De unde a început pizza? Cine sunt primii care au adus-o în bucătăriile occidentale

Dacă ştiai că originea a pizza este în Italia, atunci trebuie să citeşti rândurile care urmează. Se pare că originea celebrului preparat nu este Italia, Napoly. Cuvântul pizza vine din latină şi înseamnă pâine plată. Conform istoricilor (da, există istorici specializaţi în originea pizzei), termenul de pâine plată a început să fie folosit din Grecia Antică atunci când există un preparat numir ‘paine plata’ şi peste care puneau diverse ingrediente şi condimente. Preparatul asemănător cu cel al pizza se mai găseşte şi în Imperiul Persan, Egipt sau Babilon. Desigur, cel mai probabil nu aveau cu exactitate aceeaşi modalitate de preparare.

Nu se cunoaşte cu exactitate originea pizzei, cert e că se cunoaşte unde se poate mânca cea mai bună pizza în Iaşi.

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro