Unde poti efectua niste analize de hematologie?

iunie 16, 2022

Testele de laborator si in general setul de analize de hematologie trebuie efectuate in mod regulat, intrucat in acest mod te vei putea asigura ca organismul tau este unul sanatos, iar orice posibila problema aparuta o poti depista din timp pentru a nu-ti afecta sanatatea sau pentru a-ti punea viata in pericol. Poti merge la orice centru de recoltare Synlab pentru efectuarea analizelor necesare de laborator.

Care sunt analizele de hematologie necesare de efectuat?

Sangele care circula prin organism prin intermediul vaselor sanguine are un rol esential in mentinerea sanatatii organismului. Astfel, celulele de sange se impart in 3 mari categorii, precum eritrocitele, leucocitele si trombocitele. Fiecare tip de celula dintre cele mentionate anterior are propriul rol in organism, astfel ca prin intermediul unor analize de hematologie vei reusi alaturi de medicul specialist sa observi daca acestea se afla in parametrii normali.
analize hematologie
Hemoglobina are un rol esential, fiind o proteina ce se regaseste in interiorul celulelor rosii, denumite si hematii. Principalul scol pe care il are aceasta este de a transporta oxigenul de la nivelul plamanilor catre fiecare celula a corpului, preluand dioxidul de carbon in urma arderilor metabolice.

Cum interpretam datele si care sunt valorile normale?

Prin intermediul unor analize de hematologie vei putea sa afli care este nivelul hemoglobinei din organismul tau si daca aceasta se afla in valorile normale sau nu. Atat valoarea hemoglobinei, cat si alte valori aflate prin intermediul unor analize de hematologie iti vor arata care este starea ta de sanatate in functie de categoria la care te incadrezi, respectiv in functie de varsta si sex.

Acestea sunt investigatii uzuale care se fac in vederea stabilirii unui diagnostic, pentru monitorizarea starii de sanatate generala, raspunsul pe care organismul il da in fata unui tratament sau fie pentru a monitoriza evolutia unei afectiuni. Valorile normale pot fi identificate prin intermediul unor analize de hematologie care pot genera identificarea unor cauze patologice.

Te asteptam in centrele de recoltare Synlab pentru efectuarea investigatiilor necesare in vederea mentinerii unei stari bune de sanatate!

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Unde poti efectua niste analize de hematologie?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro