Un taur din Irlanda poate fi taiat din cauza ca este homosexual

Benjy, un taur Charolais cu pedigree, a fost adus la ferma din Comitatul Mayo pentru a se imperechea cu vacile fertile. Desi animalul parea sanatos si proprietarii fermei erau convinsi ca au facut o achizitie excelenta, s-a dovedit ulterior ca niciuna dintre femele nu ramasese gestanta.

La inceput, s-a crezut ca Benjy are nevoie de o perioada mai mare de acomodare. S-a vehiculat si ideea ca acesta ar suferi de anxietate, mai ales ca nu este usor de depasit presiunea enorma in timpul actelor de reproducere care au loc in spatii publice.

Niciuna dintre aceste variante nu era insa adevarata. Obiceiurile sexuale ale taurului au fost atent monitorizate si s-a dovedit faptul ca este mult mai interesat de compania masculilor din rasa sa. La inceput, proprietarii fermei nu au luat in serios aceasta ipoteza dar, dupa ce s-au documentat, au realizat ca este posibila manifestarea acestui comportament la tauri.

Nestiind cum sa procedeze, fermierii s-au hotarat initial sa-l castreze. Benjy are insa o varsta mult prea inaintata pentru a mai fi castrat, asa ca s-au gandit sa-l taie. Abatorul este insa o perspectiva destul de radicala, iar proprietarul lui Benjy nu vrea sa fie acuzat de discriminare sexuala. Pana la luarea unei decizii, la ferma a fost adus un alt taur, care si-a indeplinit destul de bine atributiile, mai multe vaci urmand sa fete in curand.

Sursa: Metro