Un spray nazal care contine hormonul dragostei reduce caloriile la barbati

Potrivit unui studiu recent o singura doza de spray nazal care contine hormonul oxitocina a dus la reducerea aportului caloric la barbatii sanatosi. In special, formula sintetica nazala a redus consumul de alimente grase.
Constatarile au fost prezentate la a 97-a reuniune anuala a Societatii endocrine si a confirmat rezultatele studiilor pe animale anterioare care demonstreaza faptul ca oxitocina reduce aportul alimentar.
"Rezultatele noastre sunt cu adevarat interesante", spune cercetatorul principal Dr. Elizabeth Lawson de la Harvard Medical School din Boston, MA. "Sunt necesare studii suplimentare, dar cred ca oxitocina este un tratament promitator pentru obezitate si complicatii metabolice." Pe langa faptul ca reduce numarul caloriilor consumate de exemplu la micul dejun in randul barbatilor, spray-ul nazal cu oxitocina imbunatateste de asemenea anumite caracteristici cum ar fi sensibilitatea la insulina - capacitatea organismului de a elimina glucoza din sange.

Oxitocina este denumita "hormonul dragostei", datorita asocierii sale cu parti ale creierului implicate in comportamente emotionale, cognitive si sociale. Actele de intimitate, cum ar fi actul sexual si tinerea de mana, stimuleaza eliberarea de oxitocina la barbati si femei. Expertii au demonstrat, de asemenea, ca oxitocina interactioneaza pe acelasi sistem de recompensa ca si multe medicamente luate pentru a produce euforie. Acest sistem este condus de neurotransmitatorul dopamina.

In timp ce spray-ul nazal cu oxitocina, utilizat in studiu a fost aprobat pentru utilizare in Europa, in SUA, acesta poate fi utilizat numai in studiile clinice. Oxitocina este, cu toate acestea, disponibila pentru utilizare in Statele Unite, ca un medicament pentru a induce travaliul.

Sursa: Medical News Today

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro