Un site încearcă să salveze cinematografele din România

Site-ul interactiv www.salvatimareleecran.ro a obținut informații de la angajaţii cinematografelor din ţară, din arhive și de pe site-urile unor oameni pasionaţi, cu scopul de a stopa fenomenul de dispariţie a cinematografelor. Festivalul Internaţional de Film Transilvania (TIFF) va organiza un workshop privind accesarea unor fonduri pentru reabilitarea cinematografelor în perioada 31 mai – 1 iunie.
Va exista o secțiune care va reuni filme care vorbesc despre dragostea pentru marele ecran. Printre acestea, „Cinema at the End” şi „The Last Remaining Seats. De asemenea, documentarul „Cinema, mon amour”, care analizează motivele din spatele degradării sălilor de cinema, oferă o imagine actuală a cinematografelor funcţionale sau abandonate, la nivelul întregii ţări. Filmul va avea premiera la TIFF 2014, iar ulterior va fi organizată o caravană ce va ajunge în mai multe oraşe din ţară.
Această campanie este susținută de Asociaţia Pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR) și TIFF și are ca scop sensibilizarea autorităţilor responsabile, dar  şi a opiniei publice pentru a restaura, conserva, moderniza şi reintroduce în sistem  cinematografele existente, dar nefuncţionale.