Un site de matrimoniale, acuzat de un tribunal din Franta pentru ca promoveaza adulterul

Un site de matrimoniale online care se adreseaza persoanelor casatorite este acuzat de incalcarea legii. Un tribunal din Franta trebuie sa decida acum daca compania respectiva incurajeaza ilegal partenerii casatoriti sa-si insele sotiile. Este permis pentru un site de matrimoniale sa promoveze adulterul, atunci cand fidelitatea in cadrul casatoriei este scrisa in dreptul civil francez?

Aceasta este intrebarea care sta la baza unui proces care vizeaza societatea franceza Gleeden, care se mandreste cu faptul ca este “lider “, pe domeniul site-urilor-extra-conjugale, concepute pentru femeile casatorite din lume.

In Franta toate legile se bazeaza pe codurile scrise (cod penal, cod al muncii, cod comercial etc.), care pot fi modificate de catre Parlament. Judecatorii sunt liberi sa interpreteze codurile, dar actiunile lor sunt mult mai limitate decat intr-un sistem de drept comun, cum ar fi cel din Marea Britanie. Si in articolul 212 din Codul civil, se afirma: “Partenerii casatoriti isi datoreaza reciproc respect, fidelitate, ajutor si asistenta.”

“Exista o multime de alte site-uri, care promoveaza contactul sexual intre indivizi, dar ceea ce face Gleeden diferit este faptul ca modelul de afaceri se bazeaza pe infidelitatea conjugala”, spune Jean-Marie Andres, presedinte al Asociatiei Familiilor Catolice.

Fondat in anul 2009, site-ul are 2,3 milioane de membri in Europa, inclusiv un milion in Franta. El are operatiuni mai mici si in Statele Unite si in alte tari.

Sursa: BBC