Un senator american cere sancțiuni împotriva Rusiei pentru atacuri cibernetice

octombrie 29, 2020

Senatorul Bob Menendez, principalul oficial al democraților în Comitetul pentru relații externe al Senatului american, solicită administrației Trump să impună sancțiuni țintite împotriva a cinci cetățeni ruși acuzați săptămâna trecută de Departamentul de Justiție pentru o serie de atacuri cibernetice.

Menendez l-a îndemnat pe Steve Mnuchin, șeful Trezoreriei americane, să combată amenințarea atacurilor cibernetice cu „toate instrumentele pe care le are la dispoziție”, inclusiv sancțiuni în temeiul legii.

„Atacurile cibernetice în curs ale guvernului rus care vizează indivizi, companii și instituții din SUA rămân o amenințare semnificativă la adresa securității țării noastre”, a menționat Menendez în scrisoarea prin care solicită sancțiuni. 

„Amenințarea activității cibernetice ruse maligne este reală, iar Departamentul Trezoreriei trebuie să trimită un mesaj de toleranță zero guvernului rus pentru a descuraja atacurile viitoare”, afirmă senatorul democrat.

Statele Unite au acuzat șase cetățeni ruși, pe 19 octombrie, de implicare într-o campanie cibernetică „distructivă”, care a inclus distribuirea la nivel mondial de fișiere dăunătoare și încercări de a submina fostele republici sovietice Georgia și Ucraina.

Actul de acuzare mai arătă că acești indivizi că au atacat cibernetic alegerile din Franța, Jocurile Olimpice de iarnă din 2018 din Coreea de Sud și o organizație internațională care investighează utilizarea de către Rusia a unui agent neurotoxic mortal.

Bob Menendez a numit doar cinci dintre cei șase, deoarece unul dintre bărbați a fost deja sancționat în temeiul CAATSA pentru atacarea site-ului web al unei comisii electorale de stat.

Acuzațiile anunțate pe 19 octombrie sunt doar ultimele dintr-o serie de acuzații formulate de Statele Unite împotriva statului rus și a asociaților acestuia privind implicare în campanii de atacuri cibernetice.

Despre cei șase cetățeni ruși, se presupune că sunt ofițeri într-o unitate a direcției de informații militare rusești, cunoscută sub numele de GRU, pe care Statele Unite a acuzat de implicare în campania de influențarea a alegerilor din 2016 prin spargerea serverului Convenției Democrate.

Procurorul american Scott Brady a numit campaniile ofițerilor „cele mai distructive și mai costisitoare atacuri cibernetice din istorie”.

Brady a spus că nicio țară nu și-a armat capacitățile cibernetice la fel de rău sau iresponsabil ca Rusia.

 

Sursa: europalibera.org

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro