Un restaurant select din Japonia ofera noroi clientilor pretentiosi

februarie 12, 2013

Un restaurant select din Tokyo renumit pentru preparatele sale din fructe de mare. Mancare servita avea un gust special care ii „dadea pe spate” pe cei mai pretentiosi dintre clienti datorita ingredientului secret folosit de bucatarul sef, noroiul.

Traditia preparatelor cu aroma de noroi a culminat cu un festin culinar oferit clientilor care au indraznit sa ia masa la restaurantul respectiv in ultimele saptamani. Acestia au fost serviti cu preparate exclusiv pe baza de noroi, cum ar fi supa de noroi sau serbetul de noroi.

Bucatarul spune ca omul nu a creat marea, aerul sau solul. Toate acestea sunt parte din natura si sunt organisme vii. El incearca sa creeze, cu ajutorul noroiului, sentimente in mancare. Probabil se ghideaza dupa principiul ca masa omului ar trebui sa fie o experienta nu doar un act de supravietuire.

Tanabe, bucatarul sef specializat in preparate pe baza de pamant a decis, la 20 de ani, ca vrea sa gateasca, asa ca a plecat in Franta sa invete meserie. La intoarcere, a inceput sa conduca restaurantul din centrul metropolei japoneze, Tokyo, iar in ultimii opt ani a pornit introducerea treptata in meniu preparate care contineau noroi. Clientii le-au apreciat, asa ca, acum, a sosit momentul sa-si dezvaluie secretul intr-o desfatare a papilelor gustative cu un meniu exclusiv din noroi.

Preparatele din sol au o disponibilitate limitata, fiind servite doar una sau doua porti pe zi deoarece noroiul de calitate este foarte rar, iar inainte de a fi preparat in bucatarie este nevoie sa fie supus unei serii de teste pentru a determina daca respecta normele de siguranta alimentara.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro