Un papagal din SUA disparut de 4 ani s-a intors acasa vorbind limba spaniola

octombrie 15, 2014

Darren Chick din Torrance se obisnuise deja cu ideea ca nu-l va mai recupera niciodata pe Nigel, papagalul sau gri african plecat de acasa de aproximativ 4 ani.

Dupa o serie de intamplari fericite, Nigel s-a intors insa la stapanul sau, cu un plus de experienta, dupa cum a declarat Darren. In momentul disparitiei, papagalul vorbea limba engleza cu un accent britanic destul de corect. Dupa 4 ani insa, in momentul in care a fost gasit, accentul britanic disparuse iar pasarea vorbea in limba spaniola, mentionand foarte des numele „Larry”.

Nigel a fost adus acasa la stapanul sau de veterinarul Teresa Micco, care, dupa ce a scanat microcipul implantat si a verificat datele inregistrate aferente acestuia, a descoperit numele si adresa proprietarului.

Initial, Nigel a aparut la usa unui magazin din Torrance, fluierand si strigand „Hello? Hello?”. Proprietarii magazinului au verificat anunturile cu animale si pasari de companie disparute si au contactat-o pe Teresa Micco, care, la randul ei, isi pierduse papagalul gri african, Benjamin. Desi a fost destul de dezamagita cand si-a dat seama ca nu este vorba de pasarea ei, Teresa a fost incantata vazand lacrimile de bucurie din ochii lui Darren Chick, la reintalnirea cu Nigel.

Papagalii gri africani se numara printre cele mai des intalnite pasari de companie, datorita faptului ca se imprietenesc rapid cu stapanii lor si imita extraordinar de bine limbajul uman.

Sursa: Daily Breeze

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro