Un nou start pentru celebra cursa de 24 de ore de la Le Mans

Cea de-a 73-a cursa de anduranta de 24 de ore se va desfasura in acest weekend pe circuitul Sarthe din Le Mans. Cursa va fi transmita incepand cu sambata ora 16.00 de Eurosport

Oraselul francez Le Mans este in aceste zile in sarbatoare. Zecile de mii de turisti veniti aici pentru a urmari faimoasa cursa de 24 de ore asteapta cu nerabdare startul cursei, bucurandu-se in tot acest timp de minunatele momente oferite de organizatori.

Pe de alta parte, pentru piloti si echipa lor vor fi 24 de ore de tensiune extrema, de solidaritate, dezamagiri si satisfactie.

In cursa care va incepe sambata la ora 16.00 vor lua startul 49 de masini din cele doua mari categorii cu alte doua subcategorii fiecare – Prototypes – (LM P1 si LM P2) si Grand Tourisme (LM GT1 si LM GT2).

Cele 49 de masini – una din cele 50 de masini inscrise initial a fost retrasa - care au trecut de verificarile de luni si mari vor trebui sa faca fata celui mai dur test din motor sport, trebuind sa parcurga intr-o singura zi distanta pe care o masina de Formula 1 o parcurge intr-un sezon intreg.

In cursa de 24 de ore va concura prima masina sponsorizata de o firma din Romania. Echipa Courage C60H, pe care Oblique Magazín o sustine, este formata din francezii Bruce Jouanny, Jonathan Cochet si japonezul Shinji Nakano.

In 5 iunie in precalificari, cei mai buni timpi au fost scosi de Collard si Ayari de la Pescarolo Sport si Cochet de la Courage Competition, surclasand in mod surprinzator favoritele Audi.

Daca in ultimii ani intrebarea care se punea era “Poate fi Audi R8 invinsa?”, anul acesta noile reguli ale competitiei ar putea favoriza masinile Courage-Judd, Pascarolo-Judd si Dome-Mungen.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro