Un nou program national de achizitionare a PC-urilor

La sediul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Ministrul Zsolt Nagy a avut o intalnire cu reprezentantii companiei Microsoft, in continuarea discutiilor incepute la Lisabona, cu ocazia Forumului Liderilor Guvernamentali, desfasurat la inceputul lunii februarie a anului 2006.

Pe parcursul intalnirii, ministrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei a prezentat preocuparile MCTI fata de cresterea numarului serviciilor publice electronice si a numarului de PC-uri pe cap de locuitor. Astfel, Zsolt Nagy a anuntat ca MCTI lucreaza, in prezent, la un program national care sa faciliteze anumitor categorii sociale defavorizate achizitionarea de PC-uri. Microsoft isi va aduce sprijinul la realizarea acestui program prin realizarea de proiecte pilot pe baza celor mai bune practici din alte piete emergente. Pentru a evalua impactul fazelor precedente si pentru identificarea celui mai potrivit grup tinta ce va beneficia de acordarea acestui ajutor, se va realiza un studiu de piata.

La intalnire au mai fost prezenti, din partea MCTI, Aurel Netin, Secretar de Stat pentru Tehnologia Informatiei, Directorul General al Directiei generale pentru Tehnologia Informatiei, Viorel Gaftea si Zoltan Somodi, Consilier al ministrului, Microsoft fiind reprezentata de Vahe Torossian, Vice President for Europe, Silviu Hotaran, General Manager Microsoft South East Europe, Ovidiu Artopolescu, Directorul General, Microsoft Romania si Florin Pletea, Enterprise Account Manager.