Un nou mod de a cersi: mutilarea animalelor

Se pare ca perioada cand parintii isi raneau voluntar copiii pentru a avea mai mult succes la cersit este depasita. In prezent, o noua „moda” a aparut pe strazile din China: cersetorii se folosesc de camile cu membrele amputate pentru a starni mila oamenilor.

Conform publicatiei Mirror, Politia din Fuzhou, China a confirmat noul trend de mutilare a animalelor, dar a declarat ca nu poate interveni deoarece oamenii strazii nu au incalcat nicio lege.

Camilele au inceput sa fie folosite inca din luna aprilie si, aparent, sunt mai rentabile decat copiii: sumele de bani castigate de cersetori sunt mult mai mari. Cei care le folosesc in aceste scopuri neaga insa ca le-ar fi mutilat in mod deliberat. Un cersetor a pretins chiar ca ar fi salvat camila dupa ce aceasta fusese calcata de un tren.

Activistii din China au emis deja avertismente catre autoritatile locale, somandu-le sa ia masuri pentru a stopa actele de cruzime. Chiar si asa, este dificila dovedirea faptului ca aceste camile nu sunt animale domestice, proprietate a cersetorilor respectivi. Momentan, ca sanctiune, acestia pot fi mutati din locul respectiv sau pot primi, cel mult, o amenda pentru cersit, pana cand vor fi implementate noi legi privind protectia animalelor.