Un nou ingredient care imbunatateste memoria

mai 31, 2007

O substanta chimica intalnita in ciocolata, ceai, struguri, si zmeura poate imbunatati
memoria soriceilor sugereaza cercetatorii, conform BBCNews.
Numele noii substante este epicatecina iar institutul Salk Institute are in vedere desfasurarea studiilor necesare pentru a observa daca efectul este similar in cazul
oamenilor.
Studiul, publicat in Journal of Neuroscience, arara ca substanta imbunatateste circulatia sangelui in creier in special in combinatie cu alte exercitii.
Oricum, nutritionistii avertizeaza ca ciocolata este bogata in grasimi si zahar iar aceasta
ar anula efectele benefice.
Acestia recomanda mai degraba o dieta bogatain legume si fructe cu poate un pic de ciocolata dar in nici un caz cantitati mari care mai degraba ingrasa decat sa imbuntateasca din calitatea memoriei.
Studiul a urmarit soriceii hraniti cu o dieta specifica iar altii cu o dieta bogata in
epicatecina. Jumatate dintre soriceii din fiecare grup puteau sa alerge 2 ore pe o roata in fiecare zi si apoi o luna mai tarziu erau pregatiti sa gaseasca oplatforma ascunsa intr-o fantana cu apa. Soriceii care au fost pregatiti si au primit si o dieta bogatain epicatecina si-au amintit locatia platformei pentru mai mult timp decat soriceii din cea de-a doua conditie.
Chiar si cei care au fost doar hraniti cu substante bogate in epicatecina si nu au
beneficiat de exercitii au aratat o memorie imbunatatita.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro