Un nou an scolar la Centrul Educational Salvati Copiii

Organizatia Salvati Copiii anunta inceperea noului anul scolar la Centrul Educational pentru copiii exploatati economic din Bd. Maresal Averescu nr. 17 (in cadrul Complexului de servicii sociale “Sf. Ecaterina”).

Pornind de la necesitatea oferirii de suport copiilor care au depasit varsta scolara maxima de integrare in invatamantul de masa, Salvati Copiii Romania a dezvoltat programe de reintegrare sociala si scolara a copiilor care traiesc sau muncesc pe strada si care au abandonat scoala datorita dificultatilor financiare ale familiilor lor.

Derularea acestor programe a fost posibila datorita fondurilor provenite din cadrul Festivalului Brazilor de Craciun, eveniment de strangere de fonduri desfasurat anual si sustinut de comunitatea diplomatica si de afaceri, reunita intr-un comitet onorific. De asemenea, Centrul Educational a beneficiat de sprijin semnificativ in urma campaniei “Luna inimilor deschise”, initiata de Hipermarketul Cora si desfasurata in parteneriat cu ILO-IPEC in 2005 si continuata in 2006.

Activitatile derulate de Salvati Copiii in scopul reintegrarii scolare sunt in principal legate de recuperarea materiei conform cu programa scolara pentru clasele I-IV, incluzand si activitati de asistenta sociala, consiliere psihologica, asistenta medicala, consiliere juridica in vederea obtinerii drepturilor de care beneficiază prin lege.

Centrul Educational Maresal Averescu a fost deschis in decembrie 2005 in parteneriat cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, sector 1 si cu Scoala nr. 1 „Sfintii Voievozi”. Salvati Copiii Romania dezvolta programe similare de reintegrare sociala si scolara a copiilor exploatati prin munca in orasele Iasi, Craiova, Targu Mures, Bistrita, Focsani si Resita. In perioada ianuarie-august 2006, serviciile sociale si educationale s-au adresat unui numar de 434 copii si parintilor lor, dintre care 230 din Bucuresti si 204 din celelalte orase din tara.

www.salvaticopiii.ro