Un hunedorean recidivist a incercat sa-si obtina un cazier curat cu 30 RON

Un recidivist din judeţul Hunedoara a fost prins în flagrant, ieri, 21 noiembrie 2006, în timp ce oferea unui poliţist din cadrul IPJ Hunedoara suma de 30 RON, cu scopul de a-i fi eliberat, în fals, un certificat de cazier judiciar „curat”.

Acţiunea a fost organizată de ofiţeri ai Direcţiei Generale Anticorupţie – Birourile Teritoriale Alba şi Hunedoara, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara şi cu sprijinul tehnic al S.I.I.P.I Hunedoara, în urma sesizării primite de la I.P.J Hunedoara.

În fapt, la data de 21.11.2006, un poliţist din cadrul I.P.J.Hunedoara – Serviciul Cazier Judiciar, Statistică şi Evidenţă Operativă a sesizat D.G.A. Hunedoara cu privire la faptul că cetăţeanul Anton L. a încercat să-l mituiască, pentru a-l convinge să nu îi scrie în certificatul de cazier judiciar datele cu care figura în evidenţe, el fiind recidivist (a executat pedeapsa cu închisoarea timp de 1 an pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat), certificatul „curat” fiindu-i necesar pentru angajarea la o firma de pază din judeţ.

Ofiţerii D.G.A au sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, care a dispus organizarea flagrantului.

Anton L. este cercetat în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 Cod penal. (Ministerul Administraţiei şi Internelor)