Un doctor a salvat un pacient cu ajutorul Google Glass

aprilie 9, 2014

Google Glass este un accesoriu care poate fi folosit pentru verificarea e-mailurilor sau căutare de informaţii, dar aparent poate fi folosit şi pentru a salva vieţi.

Potrivit The Boston Globe, Dr. Steven Horng, medic al spitalului Beth Israel Deaconess Medical Center, a avut un pacient anul trecut cu hemoragie cerebrală care avea alergie la unele medicamente care i-ar fi putut opri hemoragia. La momentul respectiv Dr. Steven s-a folosit de ochelarii Google Glass pentru a vedea arhivele medicale ale pacientului, găsind informaţia relevantă cu ajutorul căreia a stabilizat starea pacientului.

Povestea a apărut în urma unei iniţiative lansate de Google în această săptămână, care arată beneficiile folosirii acestui accesoriu la locul de munca. Ca parte a iniţiativei mai multe dispozitive au fost donate către diverse tipuri de organizaţii, de la spitale şi centre medicale, până la echipe sportive.

Google Glass folosit de către doctori şi personalul din centrele medicale nu este varianta standard, este o versiune specială de Android creată de o companie numita Wearable Intelligence. Această versiune este modificată special pentru a putea accesa informaţii legate de pacienţi, nu se poate deconecta de la reţeaua Wi-Fi a spitalului, iar datele pacienţilor nu sunt împărtaşite şi cu Google.

 

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro