Un chinez isi cheltuie economiile de o viata pentru a se pregati de Apocalipsa

Previziunile sumbre venite de la maiasi, potrivit carora lumea, asa cum o stim va inceta sa mai existe din 21 decembrie 2012, l-au speriat pe un chinez care s-a hotarat ca Apocalipsa nu este destul de dura sa-l invinga. Inarmat cu economiile de o viata, chinezul s-a pus sa construiasca „Arca lui Noe” in versiune moderna.

Conform presei chineze, Lu Zhenghai, a cheltuit pana acum 160.000 USD pentru proiectul sau. Barbatul s-a ocupat de toate fazele constructiei, de la proiectare, pana la punerea in opera a barcii cu ajutorul careia vrea sa se salveze de Apocalipsa. „Arca lui Noe” versiunea chineza are 20 m lungime si cantareste aproape 80 de tone.

Lu spune ca a inceput proiectul salvator in 2010 de teama ca el si familia sa sa nu fie inghititi de ape atunci cand va veni sfarsitul. Barbatul este convins ca in decembrie 2012 Pamantul va fi inundat iar apa va sterge toate urmele civilizatiei umane. Altruist din fire, chinezul spune ca, in afara de familia sa, va primi in arca pe oricine vrea sa se salveze de la pierire, dar doar in limita locurilor disponibile.

Dupa ce a consumat 10 tone de lemn si 60 de tone de otel, proiectul salvator este aproape gata, dar si fondurile lui Lu s-au epuizat, ar mai fi nevoie de bani pentru a pregati arca pentru ziua Apocalipsei.