Un caine Teckel a slabit 25 kg in 2 ani, devenind din obez – vedeta de calendar

In urma cu doi ani, Obie cantarea putin peste 36 de kilograme, adica aproape la fel ca un copil de 11 ani. Patrupedul era nevoit sa poarte permanent un echipament special de protectie pentru a nu-si rani burta proeminenta, pe care o tara mereu pe sol.

A fost adoptat insa de Nora Vanatta, fost medic veterinar, care a alcatuit imediat un plan bine pus la punct pentru a readuce cainele intr-o forma fizica normala. Programul intocmit de Nora includea o dieta stricta si variate exercitii fizice, realizate zilnic de Obie, sub supravegherea stapanei.

Dupa luni intregi de eforturi fizice intense si eliminarea din regimul alimentar a mancarurilor nesanatoase, cainele cantareste in prezent 12 kg, un rezultat entuziasmant. In plus, patrupedul a fost supus si unei interventii chirurgicale pentru eliminarea excesului de piele, astfel incat acum nu mai seamana deloc cu vechiul Obie.

Stapana sa a fost impresionata de cat de bine s-a comportat animalul in timpul programului impus de ea, si spera ca Obie sa fie o inspiratie pentru oamenii sau animalele care incearca sa scada in greutate.

Intre timp, Nora a publicat un calendar motivational pentru anul 2015, cu Obie in prim plan, din dorinta de a-i stimula si pe alti posesori de animale cu probleme de greutate sa intervina, inainte de a fi prea tarziu. „Ca si la oameni, este important sa i se asigure animalului de companie un stil de viata sanatos si un regim alimentar adecvat, inca din primele luni de viata”, a declarat femeia pentru publicatia Mirror.