Un câine din rasa mastiff tibetan a fost vândut cu aproape 1,4 milioane de euro

Un impunător mastiff tibetan a fost vândut în China, cu aproape 1,4 milioane de euro, astfel devenind unul dintre cei mai scumpi câini din lume, a anunțat presa chineză.

Cumpărătorul este un bogat întreprinzător din domeniul imobiliar și a plătit 12 milioane de yuani (1,39 de milioane de euro) pentru acest animal în vârstă de un an, care cântăreşte 90 de kilograme. Tranzacţia a avut loc în cadrul unei expoziţii canine ce a fost organizată în provincia orientală Zhejiang, potrivit unui cotidian din Qianjiang.

Câinii din rasa Mastiff Tibetan se impun prin talia lor masivă, sunt curajoși și protectori, dar au totuși răbdarea și gentilețea necesară, mai ales atunci când sunt în preajma copiilor. Sunt câini de pază, înzestrați cu multă inteligență, dar care are nevoie și de un dresaj ferm. Este obligatorie începerea dresajului înca de când puiul de mastiff se află în primele lui luni de viață.

Preţurile de vânzare ale acestor patrupede puternice, masive şi câteodată feroce, au crescut spectaculos în ultimii ani, depăşind uneori pragul de 1 milion de euro. Această rasă canină este bine adaptată la condiţii climatice extreme şi la altitudine, fiind de multă vreme apreciată la vânătoare de către ciobanii nomazi din Asia centrală.

 

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro