Un barbat construieste singur o catedrala impresionanta

Un barbat si-a dedicat viata unui proiect maret pe care a reusit sa-l finalizeze singur, in 53 de ani. Octogenarul spaniol Justo Gallego Martinez a fost arhitect inginer si muncitor pe santierul vietii sale, o catedrala din Madrid, pe care a inceput sa o ridice in 1961.

Fara pregatire in domeniul constructiilor, Don Justo a reusit sa finalizeze un proiect maret care a uimit lumea. Catedrala de 24.000 de metri patrati a fost construita in mare parte din materiale reciclate si din donatii. De exemplu, caramizile au fost donate de catre o fabrica locala.

catedralaMAdridProiectul a starnit o serie de controverse in comunitatea arhitectilor. Unele voci spun ca este o constructie de prost gust si trebuie daramata imediat, in timp ce altii s-au oferit sa-l ajute de Don Justo cu niste sfaturi, astfel incat opera sa sa se incadreze in toate normele in vigoare.

In timpul iernii, batranul care se apropie de 90 de ani lucreaza la finisajele interioare, dar varsta nu il mai lasa sa faca munca fizica, ceea ce ar putea periclita finalizarea catedralei. Lucrarile merg acum mult mai lent, dar Don Justo nu se lasa. El spera sa termine construictia pana cand va fi nevoit sa plece pe lumea cealalta.

Sursa: Gizmodo
Foto: Getty Images / Denis Doyle

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro