Un autotren incarcat cu nitrocalcar s-a rasturnat pe DN 58, intre Timisoara si Resita. Pericolul de explozie a fost inlaturat

Ieri, 28 februarie 2013, pe raza localitatii Birda din judetul Timis s-a rasturnat un autotren. Acesta era condus de un sofer bosniac si transporta 24 de tone de calcium-amonium-nitrat de la firma CADOPREVOZ –Tuzla –Bosnia Hertegovina la S.C. Max Centrum S.R.L. din localitatea Gataia jud.Timis. Autotrenul s-a rasturnat in curba iar motorina din rezervor s-a scurs pe carosabil. Evenimentul a avut loc pe fondul neatentiei soferului autotrenului. Autovehiculul nu a suferit avarii majore. Şoferul este constient iar dupa primul consult la fata locului, efectuat de catre medicii SMURD rezulta ca nu are nicio problema medicala. Nu sunt alte victime.

Substanta transportata are un continut de 27,22% substanta activa fata de 33% in cazul azotatului de amoniu. Nitrocalcarul este un amestec de azotat de amoniu si carbonat de calciu. Azotatul de amoniu in amestec cu motorina, in anumite conditii poate exploda. La fata locului sunt prezenti reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si ai Inspectoratului Teritorial de Munca Timis, care au luat toate masurile necesare in asa fel incat s-a eliminat orice pericol de explozie. Încarcatura periculoasa de 24 de tone se muta din masina rasturnata intr-un alt autotren.

La locul evenimentului se afla o echipa de inspectori de munca specializati in securitate si sanatate in munca care a demarat primele cercetari legate de eveniment.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro