Ultima zi de campanie în SUA: Trump și Biden se bat pentru statele cheie

Președintele american Donald Trump își încheie campania electorală cu 10 mitinguri pe parcursul a două zile în statele considerate cheie pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.

Între timp, contracandidatul democrat Joe Biden se concentrează pe Pennsylvania , un stat crucial în cursa pentru Casa Albă.

Cu peste 90 de milioane de americani care au votat deja înaintea alegerilor din 3 noiembrie, cei doi candidați caută să influențeze câțiva alegători indeciși și să-i stimuleze pe oameni să vine să voteze pe 3 noiembrie.

Sondajele de opinie îl arată pe Biden în fața lui Trump la nivel național cu cel puțin 8 puncte procentuale, dar cu un avans mic în mai multe state cheie, care îi oferă potențial lui Trump de a găsi o cale către obținerea celor  270 de electori necesari pentru a câștiga Colegiul Electoral care determină învingătorul.

Fostul vicepreședinte a avut două apariții în Pennsylvania, stat pe care Trump l-a câștigat în 2016, dar sondajele arată că Biden este acum în față.

În Philadelphia, cel mai mare oraș din Pennsylvania, Biden a făcut apel la comunitatea afro-americană și a îndemnat pe oricine care nu a votat deja să se prezinte în ziua alegerilor.

Între timp, Trump a menținut un ritm frenetic cu mitinguri în Michigan, Iowa, Carolina de Nord, Georgia și Florida.

 

Sursa: europalibera.org