Ultima telegrama din lume va fi trimisa in 14 iulie

iunie 20, 2013

Ultima telegrama din lume va fi trimisa de catre compania de telecomunicatii administrata de statul Indian. Astfel, dupa 14 iulie 2013, una dintre cele mai utilizate metode de comunicare la distanta va deveni istorie dupa mai bine de 160 de ani de cand Samuel Morse a trimis prima telegrama in Statele Unite.

Decizia de a intrerupe serviciul de telegrame este strice economica. Compania indiana pierde peste 23 de milioane de USD pe an cu intretinerea echipamentelor necesare pentru aceste servicii. Telegraful a devenit complet nerentabil odata cu dezvoltarea unor metode mult mai rapide de telecomunicatii. In Inidia se transmit in jur de 5.000 de telegrame pe zi, foarte putin, avand in vedere ca populatia tarii este de 1,24 miliarde de locuitori. Aproximativ 65% dintre telegrame sunt trimise de catre autoritati.

In alte tari, acest serviciu a fost retras deja deoarece genera pierderi imense, In Statele Unite, de exemplu, in ultimele trei luni inaintea retragerii, compania de telecomunicatii pierduse 1,9 miliarde USD.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro