UE: O noua legislatie va face ca utilizarea aditivilor in alimente sa fie mai sigura si mai transparenta

noiembrie 15, 2011

Utilizarea aditivilor1 in alimente va deveni in curand mai sigura si mai transparenta decat in prezent datorita a doua acte legislative adoptate de Comisia Europeana.
„Ziua de astazi reprezinta un moment important in eforturile noastre de consolidare a sigurantei alimentare in Uniunea Europeana,” a declarat John Dalli, comisarul pentru sanatate si consumatori.
„Adoptarea a doua regulamente privind aditivii va spori capacitatea de decizie a cetatenilor si, deopotriva, a industriei, deoarece vor face ca tuturor celor interesati sa le fie mai usor sa stie exact care sunt aditivii autorizati in produsele alimentare,” a adaugat el. „În esenta, aceasta inseamna un cetatean mai bine informat si, in acelasi timp, o industrie alimentara a UE dotata corespunzator pentru a introduce noi produse inovatoare si sigure,” a concluzionat comisarul Dalli.

Cele doua regulamente instituie doua noi liste.
Prima se refera la aditivii din produsele alimentare si va intra in vigoare in iunie 2013 (aceasta perioada de gratie pentru aplicare a fost considerata necesara pentru a permite industriei alimentare a Uniunii sa se adapteze la noile norme). Aceasta lista, care este, de asemenea, disponibila intr-o baza de date online (https://webgate.ec.europa.eu/sanco_foods/?sector=FAD), va permite consumatorilor, operatorilor din sectorul alimentar si autoritatilor de control sa identifice cu usurinta aditivii care sunt autorizati intr-un anumit produs alimentar.

Citeste integral: www.banisiafaceri.ro

 

 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro