Turneul International de Tenis in Scaun Rulant organizat de Fundatia Motivation Romania si sustinut de Fundatia Vodafone Romania

august 20, 2008

Pentru Crina Tugui, turneul a reprezentant un ultim antrenament inainte de Jocurile Paralimpice de la Beijing (6-17 septembrie 2008). Articolul insotit de imagini este publicat la adresa www.magisterclub.ro

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Motivation Romania sustin pentru al doilea an consecutiv Turneul International de Tenis in Scaun Rulant

•Turneul a avut loc in perioada 14-17 august 2008, in Bucuresti
•Pentru Crina Tugui, turneul a reprezentant un ultim antrenament inainte de Jocurile Paralimpice de la Beijing (6-17 septembrie 2008)

(Articolul insotit de imagini este publicat la adresa www.magisterclub.ro )

Bucuresti, 15-17 august 2008 - Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Motivation Romania au organizat cel mai important turneu de tenis in scaun rulant care a avut loc anul acesta in Romania. Acest turneu este inclus in programul de parteneriat dedicat activitatilor sportive in scaun rulant, demarat de Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Motivation Romania in anul 2007 si este sustinut de Federatia Internationala de Tenis si de Federatia Romana de Tenis.

Festivitatea de deschidere a Turneului de Tenis in Scaun Rulant, care a avut loc in data de 15 august, la Centrul National de Tenis al Federatiei Romane de Tenis a fost prezidata de Alexe Bardan, vicepresedintele Federatiei Romane de Tenis.

Meciurile din cadrul turneului s-au desfasurat in zilele de 15 si 16 august la Centrul National de Tenis al Federatiei Romane de Tenis din str. Pierre de Coubertin nr.11. Finalele competitiei au fost programate in data de 17 august, fiind urmate de festivitatea de premiere a castigatorilor.

La turneul International de Tenis in Scaun Rulant au participat, anul acesta, 17 de sportivi din 3 tari (Romania, Republica Moldova si Grecia). Turneul, inclus in agenda competitionala a Federatiei Internationale de Tenis, a programat meciuri de simplu si de dublu (la feminin si masculin).

Romania a fost reprezentata la acest turneu de 10 sportivi, incluzandu-i pe Crina Tugui, reprezentanta Romaniei la Jocurile Paralimpice de la Beijing si Stelian Matreata, castigatorul turneului masculin din cadrul Cupei Vodafone la Tenis in Scaun Rulant, desfasurata in luna iulie, la Bragadiru.

Crina Tugui a castigat proba de simplu feminin, invingand-o in finala pe sportiva Ludmila Iachim din Republica Moldova, in timp ce, la masculin, reprezentantul Romaniei, Stelian Matreata s-a clasat pe locul al doilea, dupa finala disputata impotriva tenismenului grec, Vozouras Konstantinous.

La dublu feminin, perechea formata din Crina Tugui si Daniela Grecescu s-a impus in fata perechii Neculai Ramona - Cristina Romila, in timp ce Stelian Matreata a razbunat insuccesul din finala de simplu, reusind sa castige finala de dublu, alaturi de Ciprian Anton.

Clasamentul final al competitiei

Simplu femei:
Locul I - Crina Tugui, Romania
Locul II - Ludmila Iachim, Republica Moldova
Locul III - Daniela Grecescu, Romania

Dublu femei:
Locul I - Crina Tugui si Daniela Grecescu, Romania
Locul II - Neculai Ramona si Cristina Romila, Romania
Locul III - Ludmila Iachim si Elena Ratoi, Republica Moldova

Simplu baieti:
Locul I - Vozouras Konstantinos, Grecia
Locul II - Stelian Matreata, Romania
Locul III - Ion Duca, Republica Moldova

Dublu baieti
Locul I - Ciprian Anton si Stelian Matreata, Romania
Locul II - Ion Duca si Serghei Afanasenko, Republica Moldova
Locul III - Vozouras Konstantinos-Grecia si Fanica Darlau-Romania

In prezent, Fundatia Vodafone Romania sprijina mai multe programe dedicate copiilor cu dizabilitati: programul de Integrare Sociala, Educatie si Recuperare pentru Copii cu Deficiente Neuromotorii (impreuna cu Centrul de Zi "Aurora") si programul pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism (impreuna cu Asociatia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania). Fundatia Vodafone Romania a inceput colaborarea cu Fundatia Motivation Romania in 1999 printr-un proiect de donatie de fotolii rulante.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata, in cea mai mare parte, de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. Angajatii Vodafone Romania pot sa contribuie la activitatea Fundatiei, prin donatii lunare din salariu sau prin voluntariat.

Fundatia Motivation Romania, incepand din anul 1995, implementeaza si promoveaza programe de integrare sociala a persoanelor cu dizabilitati. Aceste programe includ: recuperarea medicala, instruirea in folosirea scaunului rulant pentru dezvoltarea abilitatilor de viata independenta, sportul adaptat, advocacy, serviciul pentru incadrarea in munca a persoanelor cu dizabilitati. Misiunea Fundatiei Motivation Romania este aceea de a initia proiecte care sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii persoanelor cu dizabilitati.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro