Turneul International de Sah Cotroceni 2011: PARTIDA REGINELOR S-A JUCAT!

martie 4, 2011

Turneul International de Sah Cotroceni editia a doua a continuat ieri cu cea de-a doua runda, in care cap de afis a fost partida dintre primele favorite ale concursului, Anna Muzychuk si Anna Zatonskih, ambele de origine ucraineana, dar reprezentand Slovenia, respectiv Statele Unite.

Dupa ce, in partidele de ieri, americanca acumulase deja primul punct in fata Valentinei Gunina, componenta a echipei olimpice a Rusiei, iar Anna Muzychuk, cea mai titrata jucatoare a turneului, facuse o remiza de casa cu sora sa, pentru a nu-i compromite startul competitiei, cele doua au abordat partida rundei secunde ca pe o adevarata finala. Jucand cu albele, A. Muzychuk a inceput prudent, parand ca o lasa pe Zatonskih sa aiba initiativa atacului. Dar, desi incepuse mai agresiv, piesele sale inaintate au fost schimbate, astfel ca la mutarea a 15-a, cand ambele au facut rocada, Muzychuk era mai dezvoltata pe flancul drept al tablei de joc, desi avea un pion in minus. La mutarea a 19-a, cu sacrificiul unui pion, Muzychuk a reusit sa controleze si toata partea stanga a tablei cu dama si cele doua ture, insa la mutarea 25 Zatonskih avea 4 pioni in plus si continua sa avanseze cu dama si cele doua ture ale sale. Mutarea 27 aduce un oarecare echilibru material, dupa ce Muzychuk da sah si nebun, daca se poate spune ca patru pioni pot suplini lipsa unui nebun de pe tabla de joc. Mutarile 43 si 44 aduc schimbul de dame, moment in care situatia materiala de pe tabla era: tura, cal, nebun si 2 pioni pentru Muzychuk si tura, cal si 6 pioni pentru Zatonskih. Muzychuk incepe recuperarea pionilor adversi ramasi in urma. La mutarea 52, Zatonskih fuge cu calul de un atac al turei, dar il plaseaza in bataia nebunului advers, dand sah regelui alb. Nebunul nu are motiv sa nu ia calul aflat la F3, inlaturand sahul si creand un evident dezavantaj material pentru negru, moment in care Zatonskih cedeaza.

Iata insa toate rezultatele rundei a doua a turneului:

Maria Muzychuk (UKR) - Corina Peptan (ROU) 1/2 - 1/2

Monica Socko (POL) - Anna Ushenina (UKR) 1/2 - 1/2

Luminita Cosma (ROU) - Eva Repkova (SVK) 1/2 - 1/2

Valentina Gunina (RUS) - Irina Turova (RUS) 1 - 0

Anna Muzychuk (SLO) - Anna Zatonskih (SUA) 1 - 0

Astfel, dupa primele doua runde, s-au instalat in fruntea clasamentului, cu 1,5 p, Anna Muzychuk si Monica Socko. Reprezentantele Rusiei nu s-au inteles asupra unei remize, intrucat Gunina pierduse in prima runda, astfel ca, alaturi de Zatonskih, toate cu o victorie si o infrangere, au inscris doar un punct in clasament, punct pe care l-au obtinut si Maria Muzychuk, Anna Ushenina si Corina Peptan, cu doua remize. Ultimele locuri sunt ocupate provizoriu, cu 1/2 puncte, de Eva Repkova si Luminita Cosma.

In runda a treia, programata vineri, 4 martie, se vor desfasura partidele: Anna Zatonskih - Mariya Muzychuk, Irina Turova - Anna Muzychuk, Eva Repkova - Irina Gunina, Anna Ushenina - Luminita Cosma si Corina Peptan - Monika Socko.

Partidele pot fi urmarite on line pe site-ul www.clubulregilor.ro incepand cu ora 14:30.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro