Tuburi LED de la Electric Concept | Care sunt avantajele?

mai 16, 2023

Tuburi LED (Light Emitting Diode) sunt o alternativa mai eficienta din punct de vedere energetic la tuburile fluorescente traditionale. In timp ce tuburile fluorescente folosesc un gaz incandescent si un anod pentru a genera lumina, tuburile LED folosesc diode electroluminiscente pentru a produce lumina. Acestea au devenit din ce in ce mai populare in ultimii ani, datorita avantajelor lor in ceea ce priveste eficienta energetica si durabilitatea.

LED ConceptAvantajele tuburi LED

Eficienta energetica: Tuburi LED sunt mult mai eficiente din punct de vedere energetic decat tuburile fluorescente. De fapt, pot economisi intre 30% si 50% din energia electrica necesara pentru a produce aceeasi cantitate de lumina ca un tub fluorescent traditional. Acest lucru poate reduce semnificativ costurile de energie pentru companii si pentru persoanele fizice.
Durabilitate: Tuburile LED sunt mult mai durabile decat tuburile fluorescente. Acestea au o durata de viata mai lunga si sunt mai rezistente la impact si vibratii. De asemenea, nu contin substante periculoase precum mercurul, care este utilizat in tuburile fluorescente.
Lumina directionata: Tuburile LED ofera lumina directionata, ceea ce inseamna ca lumina este directionata spre locurile unde este necesara, spre deosebire de tuburile fluorescente care produc o lumina difuza. Aceasta poate fi o caracteristica foarte utila in medii de lucru precum birouri sau sali de conferinte, unde este important sa se aiba o iluminare eficienta.
Reglarea intensitatii: Tuburile LED pot fi reglate in functie de intensitatea luminii, ceea ce le face ideale pentru utilizarea in medii cu nevoi de iluminare variabile, cum ar fi sali de conferinte sau sali de clasa.

Cum sa alegeti un tub LED

Cand alegeti un tub LED, exista cativa factori cheie pe care ar trebui sa ii luati in considerare:
Dimensiunea: Este important sa alegeti un tub LED care se potriveste dimensiunii locului unde doriti sa il instalati. Majoritatea tuburilor LED au dimensiuni standard, dar asigurati-va ca verificati dimensiunile cu atentie inainte de a face o achizitie.
Putere: Puterea unui tub LED este masurata in watt si este o indicatie a cat de luminoasa este lampa. Este important sa alegeti un tub LED cu puterea potrivita pentru nevoile dumneavoastra.
Temperatura de culoare: Temperatura de culoare a tubului LED determina nuanta luminii pe care o produce. Exista o gama larga de temperaturi de culoare disponibile, de la cald (2700K-3000K) la rece (5000K-6500K).

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Tuburi LED de la Electric Concept | Care sunt avantajele?

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro