Trupa Kumm lansează albumul „A Mysterious Place Called Somewhere” vineri, pe 14 februarie, la clubul Daos din Timisoara

Noul CD Kumm se numește „A Mysterious Place Called Somewhere”, are 12 piese nou-nouțe (plus un bonus track!) și va avea lansarea la Timisoara vineri, pe 14 februarie, în Clubul Daos (Splaiul Nicolae Titulescu, nr 5) de la ora 21:00.

Albumul poate fi pre-comandat în format digital de pe pagina de Bandcamp a formației – http://kumm.bandcamp.com.

La mai bine de 4 ani de la precedentul disc, Kumm continuă să exploreze și să testeze limitele genurilor muzicale, evitând ca întotdeauna încadrarea într-un stil anume. „A Mysterious Place Called Somewhere” poate fi considerat mai „progresiv” în abordarea sonoră (trimițând poate spre zilele de început ale trupei, alături de revenirea lui Oigăn pe postul de vocalist principal) însă vine în plus cu experiența și siguranța de sine pe care Kumm le-au căpătat în cei peste 16 ani de activitate. Saxofonul lui Iordache este în continuare un element distinctiv, refrenele și liniile melodice rămân cu tine mult timp după ascultare, iar influențele diverse (blues, britpop, alternative rock) fac din „A Mysterious Place Called Somewhere” un album bogat și ofertant ce are câte ceva de oferit pentru orice iubitor al muzicii.

Albumul a fost înregistrat la StartRec Studio, avându-i ca ingineri de sunet pe Sultan Nasser şi Codrin Lazăr. Mixul a fost realizat de către Uţu Pascu, iar masteringul a fost realizat în SUA de către Tom Waltz (Blue Man Group, Annihilator). Pe lângă trupă, mai sunt prezenți pe album și muzicienii invitați Ana-Cristina Leonte (voce, vioară), Călina Maria Curticăpean (voce) și Dragoș Andriana (hurdy-gurdy).