Trotinetele electrice: vehiculele de care avem nevoie!

Trotineta electrica este astazi unul dintre cele mai populare mijloace de transport urban si, pe buna dreptate. Cand orasele sunt din ce in ce mai congestionate, fie cu masinile sau cu transportul public, trotineta electrica ne readuce libertatea copilariei. Usor de transportat si capabil sa parcurga cateva zeci de kilometri datorita multor evolutii tehnologice, trotineta electrica este, de asemenea, o alternativa foarte buna la ciclism, electric sau nu, sau la orice alta metoda de transport urbana.

 Atunci cand vorbim despre trotinete, trebuie sa intelegem ca acestea sunt o platforma mica cu doua sau mai multe roti, dirijata cu ajutorul unui ghidon si propulsata de cel care o conduce prin impingerea cu piciorul a pamantului. Modelele actuale au doar doua roti, sunt realizate in principal din aluminiu si se pliaza pentru mai mult confort. Alte modele pot avea 3 sau 4 roti, sunt facute din plastic, sunt de dimensiuni mari sau nu se pliaza. Trotinetele de mai mare performanta facute pentru adulti seamana cu vechiul model de biciclete cu o roata din fata mai mare (velociped).

Trotinetele primitive erau facute manual in zonele urbane industriale de acum cel putin 100 de ani. O versiune mai comuna homemade este facuta prin atasarea unor role de skate la o placa cu un maner. Schimbarea directiei este realizata fie prin inclinare, fie cu ajutorul unei placi secundare conectata direct printr-un pivot. Constructia era integral din lemn, cu roti cu diametrul de 75-100 mm, cu rulmenti cu bile de otel. Un avantaj aditional pentru aceasta constructie era zgomotul puternic, precum un “vechicul” adevarat. 

O constructie alternativa consta dintr-o placa de otel articulata impartita in doua piese, spate si fata, legata la o barna de lemn. La sfarsitul anilor 1990, o versiune mai eleganta, pliabila, de trotineta a fost creata de Wim Ouboter de la Micro Original Scooters and kickboards, in Elvetia. Inventia lui a fost apoi copiata de JDBug si multi altii, iar trotineta de aluminiu a devenit foarte populara in Japonia. In 1999 si 2000, a devenit populara in Statele Unite, intr-o mare varietate de culori si stiluri. Brand-uri populare includ Razor si Micro, care sunt inca produse si sunt populare in randul copiilor si cu o piata de nisa pentru adultii tineri care folosesc trotinetele pentru a efectua cascadorii. Trotinetele de astazi sunt utilizate pentru a face trucuri si pentru a sari peste lucruri, activitati ce sunt considerate un adevarat sport.

Trotinetele care se pliaza, destinate adultilor, au in general parti mai rezistente si au punti mai largi si mai lungi, frana de mana si roti mai mari, pentru un transport mai fin.

In ziua de astazi gasim o multime de modele pe internet care diefera in dimensiuni, culori si motorizare. Ca regula, o categorie de trotinete electrice bune poat fi pliate si incarcate foarte usor, iar acest criteriu trebuie sa fie de baza atunci cand se achizitioneaza astfel de dispozitive. Cei mai multi prefera sa achizitioneze online acest tip de vehicul. Insa, atentie! Asta deoarece si online exista specificatii precise pentru cei care vor un anumit tip de trotineta electrica!

 

 

 

 

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro