TROFEUL PAINEA NATIONALA A ROMANIEI VA FI ACORDAT IN CADRUL EXPOZITIEI GASTROPAN

ianuarie 14, 2011

Cu ocazia expozitiei internationale GASTROPAN 2011 din Targu Mures, se va desfasura, in perioada 18-20 martie 2011, cea de-a treia editie a concursului Etaleaza-ti Aptitudinile, competitie in care se vor intrece cei mai buni brutari, cofetari si bucatari din tara si strainatate. Noutatea concursului consta in acordarea unui premiului special purtand denumirea de Painea Nationala a Romaniei in 2011.

In tara noastra traditia coacerii painii este una bogata si diversificata, iar influentele mai multor culturi si civilizatii au facut ca painea sa fie perceputa in mod diferit in mai multe regiuni. Calitatile pentru care consumatorii apreciaza fiecare sortiment de paine se bazeaza pe retete si metode de preparare variate. La expozitia GastroPan vom incerca sa le adunam pe toate si, cu ajutorul unui juriu de specialitate, sa alegem sortimentul ce va purta titlul de Painea Nationala a Romaniei in 2011.
Painea Nationala a Romaniei in 2011 este o categorie speciala a concursului Etaleaza-ti Aptitudinile, la care sunt asteptati sa se inscrie brutarii sau brutariile care se pot mandri cu adevarat de painea pe care o produc. Concurentilor nu li se va cere sa dezvaluie detalii secrete despre reteta sau metoda de fabricatie, trebuind doar sa prezinte produsul finit, alaturi de o mostra pentru degustare. Aspectul, forma si gustul painii, dar si structura cojii si a miezului sau caracterul traditional si modul de prezentare a produsului, vor fi criteriile dupa care juriul va decide caruia dintre sortimente ii va reveni titlul de Painea Nationala a Romaniei in 2011. Printre membrii juriului se numara personalitati marcante ale industriei de panificatie interne si internationale, precum presedintele Uniunii Internationale a Brutarilor, Peter Becker.

GASTROPAN este o expozitie de specialitate internationala, avand ca public tinta specialisti, antreprenori, producatori si furnizori din sectorul de morarit, panificatie, cofetarie, gastronomie si HoReCa. Evenimentul expune ultimele tendinte tehnologice, echipamentele, dotarile si materiile prime indispensabile pentru afacerile din mori, brutarii, patiserii, cofetarii, hoteluri, restaurante, baruri sau cafenele. Programul expozitiei include nenumarate concursuri dinamice, show-uri si demonstratii practice, sprijinind astfel atat intreprinzatorii cat si personalul din domeniu. La ultima editie a evenimentului au participat 75 de expozanti din Romania si alte 9 tari si peste 8.000 de vizitatori specialisti. Detalii pe www.gastropan.ro.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro