Trimite FAX folosind calculatorul prin serviciul E-FAX

Bipuri, tacanituri, pacanituri – zgomote specifice unei masini de fax – inca domina birourile din toata tara. Folosirea unui fax este o unealta foarte importanta in afaceri, in principal datorita vitezei de transmitere a informatiei. Dar astazi costa sa trimiti un fax: este nevoie de masina de fax, toner, hartie, o linie telefonica, ca sa nu vorbim de taxele aditionale. In plus, o masina de fax se blocheaza, apelul se poate intrerupe, si totul trebuie luat de la capat. Exista, de asemenea, posibilitatea ca faxurile confidentiale sa nu ajunga la destinatar, ci intr-un teanc de documente uitat pe un birou.

Totusi, faxul este inca la mare cautare. Un compromis, pentru ca toate problemele cauzate de folosirea unui fax clasic sa dispara, este apelarea la serviciul e-fax – fax prin e-mail.

Conform unui studiu de piata, in urmatorul an, folosind tehnologia e-fax, aproximativ 80% din documentele primite intr-o firma vor ajunge direct in casuta de e-mail a destinatarului, distribuirea facandu-se automat. Similar, aproximativ 50% din documente vor fi trimise folosind acelasi serviciu e-fax.
e-fax este lansat in Romania de compania SYKO Systems, si consta in transmisia si receptionarea de faxuri folosind doar un cont de e-mail.

Un fax primit prin e-fax va aparea in casuta de e-mail a clientului ca un e-mail de la adresa numar_expeditor@fax.e-fax.ro avand ca atasament un fisier in format PDF sau TIF. Trimiterea de faxuri prin e-fax nu este cu nimc mai complicata decat trimiterea unui e-mail: in campul Catre: (To:) se va scrie adresa la care faxul va fi primit sub forma numar_destinatar@fax.e-fax.ro atasand e-mailului fisierul de tip PDF sau TIF.