Triatlon off-road la malul Marii Negre

Fara asfalt, competitie de triatlon off-road dedicat amatorilor si sportivilor antrenati, are loc sambata, 26 mai in 2 Mai - Vama Veche Hagieni.

Conceptul

Avand originea in Franta anilor '20, concursul de triatlon s-a extins in toata lumea si a atras atat sportivi profesionisti cat si amatori, datorita caracterului complex al competitiei care combina trei probe la fel de solicitante: inot, alergare si ciclism. Probele se succed cu rapiditate si factorul cel mai important pentru a duce la bun sfarsit o astfel de cursa este tehnica.

Evenimentul este organizat anul acesta pentru prima oara si isi propune sa devina o competitie de traditie pentru Romania, ce va atrage sportivi de toate nivelurile intr-un concurs antrenant desfasurat intr-un mediu natural spectaculos. Intalnirea sportiva de la malul marii se adreseaza celor care redescopera natura si placerea de a petrece timp liber in mod energizant si amuzant.

Despre competitie

Concursul este gandit in asa fel incat sa poata participa orice doritor, indiferent de nivelul de pregatire, amatori ai uneia sau tuturor celor trei probe propuse: inot in mare, alergare pe plaja si faleza, ciclism pe un traseu inedit. Itinerariul este provocator si propune o succesiune de peisaje remarcabile, treceri neasteptate si adrenalina: proba de inot va avea loc in rezervatia marina 2 Mai Vama Veche, cea de alergare pe plaja si faleza dintre 2 Mai si Vama Veche, iar traseul de mountainbiking va trece prin canionul si padurea Hagieni si va ajunge pe malul lacului Limanu.

Tura scurta individuala presupune 750 m inot, 6,5 km alergare, 33 km mountain-biking si se adreseaza amatorilor care vor sa incerce experienta triatlonului si sa se bucure de traseul inedit propus de organizatori.

Pentru cei mai antrenati dintre participanti, Fara asfalt a pregatit un traseu ce presupune 1,5 km inot, 9 km alergare, 33 km mountain-biking tura lunga individuala.

Stafeta se adreseaza celor care sunt pasionati de una din probele propuse. Pentru acestia, organizatorii propun participarea in echipa, proba constand in 1 x 750 m inot + 1 x 6,5 km alergare + 1 x 33 km mountain-biking.

Planuri de viitor

Tudor Hristescu, unul dintre initiatorii proiectului Fara asfalt a declarat cu aceasta ocazie: Am vrut sa organizam un eveniment care sa acorde o sansa tuturor celor carora le place sportul, fie ca de-abia si-au cumparat bicicleta si au descoperit bucuria de a se plimba prin parc, fie ca se antreneaza serios in fiecare zi. In plus, e vara, cu totii ne dorim sa fim la mare, asa ca, de ce nu o competitie la malul Marii Negre, intr-o zona pe care lumea nu o cunoaste si care imbina peisaje spectaculoase si zone protejate! Intentionam ca in urmatorii ani sa atragem din ce in ce mai multi participanti si sa transformam Fara asfalt in prima competitie de triatlon off-road din Romania cu mii de fani.

Concursul de triatlon Fara asfalt va avea loc sambata, 26 iunie si va avea startul pe plaja din 2 Mai, incepand cu ora 9:00 dimineata. Sedinta tehnica cu participantii va avea loc vineri, 25 iunie, ora 21:00. Ordinea probelor va fi urmatoarea: inot, alergare, bicicleta. Organizatorii estimeaza un numar de 200 de participanti pentru aceasta prima editie. Evenimentul se va incheia cu o petrecere pe masura efortului depus: Pasta Party cu fructe de mare, pe plaja din 2 Mai.

Proiectul Fara asfalt propune o noua abordare a ideii de triatlon si petrecere a timpului liber in natura si doreste sa atraga sportivi profesionisti si amatori, indiferent de pregatire. Echipa organizatorica este condusa de Tudor Vlad si Tudor Hristescu, doi oameni ce aduna peste 10 ani de experienta in organizarea evenimentelor si competitiilor de sport extrem (Balea Zboarding - concurs big air snowboard si schi - 4 editii, Balea X Ride - concurs freeride snowboard si schi, Big Air Poiana Brasov - concurs big air snowboard si schi, emisiune sport extrem Hai Hui - Atomic TV etc.).

Companiile care au sustinut organizarea acestei prime editii a Fara Asfalt sunt: Cucu Land, Suunto, Giant, Sponser, Rangali.ro, Corcova Roy & Damboviceanu, gooutdoor.ro.
 

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro