Trei productii ale Teatrului German in selectia finala a Festivalului National de Teatru Bucuresti 2012

Uniunea Teatrala din Romania UNITER a dat publicitatii selectia finala a editiei din acest an a Festivalului National de Teatru. In cadrul selectiei se afla trei productii ale Teatrului German de Stat Timisoara (TGST), care sunt invitate astfel la Bucuresti:

– „CUPLUtoniu – Furiile & Marele razboi“, doua piese intr-un act de Neil LaBute, in regia lui Radu-Alexandru Nica
– „Neintelegerea“, de Albert Camus, in regia lui Bocsárdi László, si
– „Tinuturile joase“, de Herta Müller, in regia lui Niky Wolcz.

Selectia celor 32 de productii invitate este asumata de directorul artistic si selectionerul unic al festivalului, criticul de teatru Alice Georgescu.

Teatrul German de Stat se numara astfel printre putinele teatre din tara care sunt reprezentate cu trei productii in cadrul festivalului, si – cu exceptia Teatrului National Bucuresti – singurul teatru din Romania care va prezenta la Bucuresti trei spectacole realizate in actuala stagiune.

Cu un total de cinci spectacole selectate – apartinand TGST si Teatrului National din Timisoara – Timisoara este de altfel dupa Bucuresti orasul cu cele mai multe productii prezente in festival.

Festivalul National de Teatru, apreciat a fi cea mai reprezentativa manifestare de gen pe plan national, are loc anual din 1991 la Bucuresti, fiind organizat de Uniunea Teatrala din Romania (UNITER) si finantat de Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Primaria Municipiului Bucuresti. Editia cu numarul 22 are loc intre 26 octombrie si 4 noiembrie 2012 si cuprinde o selectie a celor mai apreciate productii din tara, grupate in sase sectiuni.

Datele reprezentatiilor si modalitati de rezervare a biletelor vor fi publicate in curand pe www.teatrulgerman.ro