Transportatorii pot ridica autorizatiile auto pentru martie

Inspectoratul General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei (IGCTI) a alocat, prin intermediul sistemului www.autorizatiiauto.ro, autorizatiile necesare transportatorilor rutieri internationali de marfa pentru luna martie.

La aceasta alocare au participat 1.885 de operatori de transport international de marfa, iar parcul auto disponibil pentru luna martie a fost de 11.818 camioane.

Cele mai solicitate trasee au fost pentru Ungaria, Slovenia, Italia si Germania. Astfel, pentru Ungaria au fost alocate 9.650 autorizatii, 3.500 dintre acestea fiind de tip Destinatie Tranzit Euro 2 Scutit. Pentru Slovenia au fost alocate 2.180 autorizatii, pentru Italia – 4.300, iar pentru Germania – 7.000 de autorizatii.

Din cei 2.466 operatori care sunt inregistrati in sistemul www.autorizatiiauto.ro, 254 transportatori nu au platit certificatul digital necesar utilizarii sistemului. Din acest motiv, ei nu au putut participa la alocarea autorizatiilor pentru luna martie. Dupa ce operatorii achita contravaloarea certificatului digital, respectiv 49,98 RON, vor fi reintrodusi in sistem si vor putea participa la alocarea autorizatiilor pentru luna aprilie.

In perioada 20-24 februarie 2006, operatorii de transport international de marfa au optat pentru traseele preferate pentru tranzit si tarile de destinatie. Contingentul de autorizatii aferent lunii martie este disponibil la adresa http://www.autorizatiiauto.ro/AutorizatiiDisponibile/Disponibil_032006.htm.

Incepand cu 27 februarie si pana la sfarsitul lunii martie, IGCTI elibereaza autorizatiile pentru transportul international de marfa aferente lunii martie. De asemenea, IGCTI monitorizeaza situatia autorizatiilor nereturnate de transportatorii internationali de marfa. In cazul in care numarul autorizatiilor nereturnate depaseste dublul parcului auto al unui transportator, acestuia nu i se vor mai elibera autorizatii pentru tara respectiva pana nu le returneaza pe cele din stoc.

Urmatoarea alocare va avea loc la sfarsitul lunii martie, cand vor fi distribuite autorizatiile auto pentru luna aprilie. De la inceputul anului, au fost distribuite prin intermediul sistemului electronic www.autorizatiiauto.ro peste 68.000 de autorizatii pentru 2.466 operatori de transport international de marfa.

IGCTI aloca, prin intermediul www.autorizatiiauto.ro, autorizatiile auto pentru transportul rutier international de marfa si atribuie licentele pentru transportul rutier de persoane.

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro