Sanii sunt tesutul care acopera muschii femeilor si a barbatilor. Acestia se dezvolta diferit la femei si la barbati. Cand vorbim de sani in general, majoritatea oamenilor se refera la cei ai femeilor.
Acest lucru se datoreaza faptului ca sanii femeilor reprezinta o parte importanta din viata de zi cu zi, acestia fiind utilizati atat pentru alaptarea copiilor cat si pentru placere sexuala. Sanii difera in marime, forma si culoare, de la o persoana la alta.
Sanii sunt o caracteristica secundara ce difera o femeie de un barbat. La o femeie adulta, sanii devin mari si prin aspect de "lacrima", fiind facuti dintr-un tesut fibros, gras si glandular. sanii sunt sustinuti de muschii majori ai pieptului, de pectorali.
Un strat de tesut gras care se extinde in jurul glandelor sanilor. Aceste tesuturi sunt cea ce ofera sanilor consistenta lor moale. Glandele mamare din sani sunt ceea ce ajuta o femeie sa secrete lapte dupa ce ramane insarcinata.
Nivelul de tesut glandular prezent in sani difera de la o femeie la alta, indiferent de marimea sanilor.
Aceste tesuturi contin lobulele (glandele care produc lapte de la sfarsitul lobilor) si canalele de lapte. Atunci cand o femeie produce lapte, bulele de la finalul lobulelor il produc. Odata ce laptele a fost produs, acesta este transportat prin canal catre sfarcuri.
Este important pentru femei sa cunoasca anatomia si fiziologia normala a sanilor. Acest lucru le ajuta sa recunoasca semne timpurii de anormalitati la nivelul acestora. Cu toate acestea, femeile trebuie sa stie ca sanii nu sunt complet simetrici. In general, nu san e mai mare decat altul.
Totodata, un san poate avea o alta forma fata de celalalt. Acest lucru poate aparea si la nivelul sfarcurilor. Acestea pot fi turtite, rotunde sau cilindrice. De asemenea, ar putea diferite culori, de la nuante inchise pana la nuante foarte deschise de roz, mov sau maro.
Unele femei au sfarcurile foarte erecte, in timp ce altele au sfarcuri inversate. Sfarcurile inversate nu sunt de regula o problema de sanatate decat daca aceasta schimbare se datoreaza anumitor probleme de sanatate.
Nu exista 2 sani care sa arate exact la fel. Nu are rost sa comparam anatomia reproductiva a doua persoana avand in vedere ca nici macar sanii unei femei nu sunt la fel. Cu toate ca sunt dieriti, toti sanii sunt speciali in felul sau. Exista multe motive pentru care barbatii adora sanii.
Sanii se schimba in timpul sarcinii
In timpul sarcinii, sanii se schimba din multe puncte de vedere. Doar la cateva saptamani dupa conceptie, sanii devin in general mai tari iar sfarcurile mai erecte, mai mari.
Totodata, sanii cresc repede in dimensiuni. Sanii unor femei pot creste chiar cu cateva marimi ni timpul sarcinii, in primele 8 saptamani.
Toate aceste schimbari (si multe altele) care au loc la nivelul sanilor au ca scop pregatirea acestora pentru producerea laptelui si pentru alaptarea viitorului nou-nascut.
Dupa sarcina, nivelul de hormoni care era inainte responsabil de schimbarile sanilor incep sa scada. In primele 3-5 zile de la nastere, sanii produc un lichid numit colostru, care contine antibiotici pentru a proteja noul nascut de orice niectii. Dupa cateva zile, sistemul imunitar al nou-nascutului incepe sa se dezvolte, terminand astfel nevoia de colostru. Sanii apoi incep sa produca lapte mamar.
Corpul unei femei continua as produca lapte pana cand aceasta nu mai alapteaza. Cu toate astea, chiar si dupa terminarea alaptarii, poate dura cateva saptamani pana cand sanii opresc complet productia de lapte. Odata de alaptarea s-a terminat, sanii revin la marimea lor initiala daca femeia a revenit la greutatea sa initiala.
Sanii se schimba in timpul menopauzei
Cand o femeie ajunge la menopauza, corpul ei nu mai produce hormoni cheie necesari pentru mentinerea compozitiei sanilor. Aceasta schimbare a hormonilor duce adesea la bufeuri, transpiratii nocturne, schimbari de comportament, uscare vaginala si dificultati de somn.
In aceasta perioada, sanii se supun de asemenea unor schimbari. la unele femei, sanii devin ma tari si pot forma chisturi (saculeti cu fluid). Tesutul glandular din sani se micsoreaza si este inlocuit de un tesut gras. Sanii tind sa crească in dimensiuni si sa se lase odata ce tesutul fibros isi pierde puterea.
Sanii barbatilor
Cand vorbim de sanii barbatilor, acestia nu au la fel de multe functii precum cei ai femeilor. Cu toate astea, sanii barbatilor pot de asemene sa aiba marmie, forma si culoare diferita, in functie de nivelul de hormoni si de gene.
Datorita frecventelor cazurilor sa cancer mamar si alte probleme la nivelul acestora, sanii sunt un factor important de ingrijorare. Din acest motiv, este recomandata examinarea periodica a sanilor pentru a observa din timp schimbarile anormale de la nivelul acestora.
Discuta cu medicul tau despre orice schimbari apar la nivelul sanilor iar acesta te poate ajuta sa urmezi tratamentul corespunzator sau pur si simplu sa te linistesti in cazul in care nu e nimic de ingrijorat.
Examinarea sanilor este o metoda simpla si eficienta de a te asigura ca sanii tai sunt in regula fara sa fie nevoie de un medic sau un asistent.
Cu toate astea, initial este indicat sa vorbesti cu un medic pentru a-ti arata exact cum se face examinarea sanilor. Cu toate ca noi iti vom explica in continuare pasii de examinare, este important sa vorbesti cu un medic care sa iti arate "pe viu" cum se examineaza sanii corect.
Pentru a incepe examinarea sanilor, trebuie sa iti dai hainele bluza si tricoul jos.
Pentru inceput, inspecteaza-i vizual in fata unei oglinzi cu bratele pe langa corp, deasupra capului, si pe solduri. Fii atent la orice schimbari in culoare, forma etc.
Multe femei vor observa ca sanii nu sunt identici. Nu e un motiv de ingrijoare daca sanii nu sunt de aceeasi marime sau culoare.
Urmatorul pas este sa ridici o mana in sus si sate uiti in partea de sus a sanului (din partea in care mana este ridicata) dapa orice schimbare: daca simti chisturi/galme, daca s-a schimbat culoarea, daca s-a inrosit zona etc.
Cu mana inca ridicata, apasa usor de sfarc si verifica culoarea, densitatea si daca exista vreo secretie care iese din acesta.
Ca ultim pas, intinde-te pe spate. Folosind cele 3 degete din mijloc de la mana stanga, examineaza sanul drept prin miscari circulare, de marimea monedelor.
Repeta aceaast procedura la sanul stang, folosind cealalta mana.
Continua sa examinezi sanii pe lungime. Femeile si barbatii ar trebui sa stie cum arata sanii si cum se simt ei in mod normal pentru a detecta viitoarele anormaliati, in cazul in care apar. Orice schimbare neasteptata ar trebui discutata cu medicul pentru o examinare specializata.
Atat femeile cat si barbatii pot observa ca sani lor sunt o zona sensibila. Sanii contin multe terminatii nervoase care pot ajtua femeile sa obtina placeri sexuale. Atingerea sanilor si a sfacrurilor este o activitate sexuala adesea intalnita in timpul preludiului. Sanii pot fi stimulati atat manual cat si oral.
Persoanele care doresc ceva deosebit, pot incerca diferite produse cum ar fi clemele pentru sani. Comunicarea cu partenerul despre preferintele sale poate ajuta la ajuta la imbunatatirea performantelor sexuale.
Sanii pot fi diferiti la cum arata, si la cat sunt de sensibili. Pe masura ce se dezvolta, este recomandata examinarea acestora pentru a observa schimbarile care apar. Daca apar schimbari la nivelul sanilor, este bine sa vorbesti cu un medic pentru a te asigura ca totul este in regula sau pentru a primi un tratament din timp daca este cazul.
Indiferent de marimea si forma sanilor, acestia sunt speciali in felul lor. Nu exista sani mai frumosi ca altii, asadar femeile nu ar trebui sa se simta complexate daca acestia nu au marimea sau forma dorita.
Surse de informare
Comunicat preluat de pe LivePr.ro » Totul Despre Sâni - Mărire, Sănătate și Stimulare
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro