Tot ceea ce trebuie sa stii despre curatare EGR

Atunci cand automobilul da semne ca nu mai functioneaza in parametri optimi, este timpul sa treci pragul service-urilor auto. Problemele pot fi diverse, insa de cele mai multe ori, ele se ascund in spatele unor piese pe care, la o prima vedere, le ignori. Nu orice defectiune a automobilului inseamna si costuri enorme si, nu orice defectiune are legatura directa cu motorul.

Deci, nu te alarma!  Poate fi vorba, de pilda, de o simpla supapa. Ce-i drept, o supapa cu rol esential in buna functionare a masini.

Atunci cand, in termeni urbani, automobilul nu mai trage, consumul de combustibil a crescut simtitor, ori apar atentionari in bord, de genul atentie la nivelul de noxe, este cazul sa acorzi atentie supapei EGR. Ea poate fi cauza problemelor semnalate in timpul sofatului.

EGR, un sistem vital pentru masina. Curatare EGR, o solutie viabila

Din punct de vedere tehnic, EGR-ul poate fi definit drept sistemul ce permite reintroducere gazelor arse, rezultate in urma arderii amestecului aer-combustibil, inapoi in galeria de admisie. Prin reintroducerea gazelor arse in admisie, o parte din oxigenul necesar arderii este inlocuit cu gaze arse. Acest lucru inseamna scaderea cantitatii de oxigen in exces.

Atat motoarele pe benzina, cat si cele diesel sunt supuse unor norme de poluare extrem de severe. Vorbim despre emisii poluante, precum : oxidul de azot, monixidul de carbon si nu in ultimul rand, despre particulele solide, cele care pot infunda filtrele, de unde rezulta alte probleme.

O solutie viabila si recomandata de specialisti este procedeul de curatare EGR. Cu o simpla programare la service, scapi de problemele legate de consumul ridicat de combustibil, noxe si disconfortul din timpul sofatului. In plus, prin curatare EGR, automobilul isi recapata caii putere.

Cum identifici problemele la sistemul EGR? Care sunt principalele simptome?

Este relativ usor sa identifici un EGR defect. Iata care sunt simptomele:

  • Pornire grea la rece
  • Tremurat la acceleratie (in special in treptele 1 si 2)
  • Zgomot sacadat
  • Ventilator racire in functiune mult timp, chiar si dupa oprirea motorului (sau pornirea ventilatorului de racire odata cu pornirea motorului)
  • Elininare fum negru
  • Putere diminuata a motorului
  • Consum crescut de combustibil

Prin curatare EGR scapi de toate aceste probleme, procedura fiind una simpla, rapida si deloc costisitoare. Pentru mai multe detalii, ne puteti contacta.

 

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Tot ceea ce trebuie sa stii despre curatare EGR