Tot ce trebuie să știi pentru a alege alarma moto potrivită

septembrie 12, 2022

În prezent, alarma pentru motocicletă este unul dintre cele mai utilizate și mai protectoare sisteme de securitate pentru aceste vehicule cu două roți. De ce? Dintr-un motiv simplu, pentru că motocicletele sunt în ziua de azi cele care sunt expuse cel mai mult la furt. Și asta dintr-un motiv foarte simplu, pentru că sunt destul de ușor de transportat, mult mai mult decât o mașină. Așadar, în acest articol veți descoperi ce dispozitive puteți cumpăra și care sunt beneficiile pe care le veți obține.

În primul rând, dacă aveți o motocicletă și vă gândăși să îmbunătățiți securitatea acesteia sau să cumpărați direct o alarmă, vă puteți pune întrebări precum: Care sunt avantajele unei alarme pentru motocicletă? Care este cel mai versatil sistem de securitate pentru motocicletă?

Ce este o alarmă de motocicletă? O alarmă de motocicletă este un sistem de alarmă care, odată activat, va avertiza prin semnale acustice dacă vehiculul încearcă să fie forțat. Se poate spune că alarmele pentru motociclete sunt sisteme de protecție pasivă. Aceasta înseamnă că, deși nu pot preveni un jaf, vor acționa în consecință prin sesizarea proprietarului sau a responsabilului cu paza. Desigur, ele pot acționa ca un mijloc de descurajare sau ca o măsură pentru a putea localiza vehiculul după furt.

Cum funcționează o alarmă pentru motociclete? Este un sistem care este conectat direct la vehicul și care va fi activat când există vreun fel de mișcare suspicioasă în aproprierea motocicletei. Astfel, pe lângă emiterea semnalului acustic, va bloca și sistemul de pornire pentru ca vehiculul cu două roți să nu fie furat. Totuși, trebuie adăugat că nu toate alarmele pentru motociclete funcționează la fel. Fiecare are specificațiile sale unice care îi oferă avantaje și, poate, și dezavantaje. În general, un kit este format de obicei dintr-o sirenă, care sună și emite semnalul, senzorul care detectează mișcarea și telecomenzi de la care alarma moto poate fi activată și dezactivată. Unele alarme funcționează prin GPS, așa că puteți primi notificarea pe mobil sau pe computer.

Tipuri de alarme pentru motociclete și cum să le alegi pe cele mai bune.

Vorbind despre tipurile de alarme pentru motociclete, se va face distincția între diferitele opțiuni pe care le puteți găsi astăzi pe piață. Un exemplu de sistem de securitate moto este Viper 3121V. Înainte de a vorbi despre caracteristicile acestui sistem, trebui spus că Viper este brandul care a construit industria, fiind cunoscut pentru sisteme de securitate auto și pornirea motorului de la distanță, la nivel mondial. Sistemul de securitate Viper 3121V oferă siguranță în condiții extreme, fiind creat special pentru a vă proteja atât motocicleta, cât și ATV-ul, barca, sau snowmobilul. Modulul de alarmă, dar și sirena sunt rezistente la apă și au dimensiuni reduse, astfel că se potrivesc perfect în locurile înguste disponibile pe vehiculul dumneavostră. În cazul în care cineva încearcă să vehiculul, modul anti-jacking al sistemul Viper 3121V se va activa, va declanșa sirena, va aprinde intermitent luminile și va opri motorul.

Acest sistem de securitate este unul versatil, potrivindu-se în aproape orice configurație datorită intrării suplimentare de declanșare și a ieșirii auxiliare, care pot fi configurate pentru a controla diverse funcții, ca de exemplu cea de iluminare. Mai mult, pentru un plus de protecție, Sistemul Viper 3121V are incorporați senzori de șoc și de înclinare sau ridicare, oferind astfel cea mai bună protecție împotriva loviturilor sau a încercărilor de ridicare a motocicletei. Acest sistem de securitate are un consum redus de energie, astfel, după 24 de ore de la armare Led-ul clipește cu o frecvență mai scăzută o dată la 4 secunde, iar după 48 de ore clipește o dată la 8 secunde, iar după 96 de ore de inactivitate a sistemului, receptorul și Led-ul se opresc pentru a economisii cât mai multă baterie posibil. O altă caracteristică extrem de bine venită este modulul de panică. Asta înseamnă că în situația în care vă simțiți amenințat atunci când sunteți în apropierea motocicletei sau a vehicului dumneavoastră puteți atrage atenția celor din jur prin declanșarea sistemului de securitate Viper din telecomandă.  Cât privește instalarea unei alarme moto, astăzi acesta este deja o procedură relativ simplă. Trebuie doar să urmați instrucțiunile producătorului.

 

Cauti Gazduire Web? Alege Speedhost.ro

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro