Tot ce trebuie sa stii despre vata minerala si calitatile sale termoizolante

mai 26, 2021

Vata minerala este un material de constructii ce apartine categoriei produselor dedicate izolarii termice. Aceasta este reprezentata de un material poros alcatuit din substante ce impiedica transferul termic. In plus, pe langa proprietatile sale de izolare termina, acesta are si capacitatea de a inhiba transferul de sunete, astfel fiind si un izolator fonic bun.

Tipuri de vata minerala

  1. Vata minerala de sticla – acest tip de vata este flexibil si elastic, iar produsele realizate din aceasta sunt mai usor de instalat si se utilizeaza in special in proiectele in care se izoleaza spatii cu o forma neregulata sau care sunt mai greu accesibile, cum ar fi mansardele, peretii despartitori si peretii caselor de lemn.
  2. Vata minerala bazaltica – acest tip are o rigiditate si o greutate mai mari comparativ cu varianta de sticla, dar in acelasi timp prezinta si o serie de proprietati mai performante. De obicei, produsele realizate din acest material sunt utilizate in proiectele ce necesita o rigiditate crescuta si o rezistenta mecanica foate buna, folosindu-se frecvent pentru izolarea acoperisurilor, peretilor exteriori si teraselor.

Ce avantaje prezinta vata minerala?

Printre cele mai importante calitati ale vatei minerale amintim fapul ca aceasta absoarbe foarte bine zgomotul, nu arde si nu intretine focul, prezinta o stabilitate dimensionala foarta buna, nu actioneaza asupra metalelor cu care ia contact, nu putrezeste si nu permite dezvoltarea rozatoarelor sau insectelor.

De asemenea, este un material complet lipsit de toxicitate, care prezinta o durata de viata foarte crescuta (termenul de garantie este practic nelimitat) si care poate fi montata cu usurinta.

Unde poate fi folosita?

  • Pereti despartitori – peretii despartitori realizati din rigips si vata minerala au o greutate scazuta si nu incarca structura;
  • Pereti exteriori – fiind primii care intra in contact cu mediul exterior, peretii necesita sa asigure un climat potrivit, iar vata va actoina ca opritor pentru aerul din exterior;
  • Mansarde – astfel realizandu-se o izolare usoara ca si greutate;
  • Pardoseli si plansee – se utilizez atat pentru izolarea termica si fonica a pardoselilor, cat si pentru planseele dintre etaje.

 

Comunicat preluat de pe LivePr.ro  » Tot ce trebuie sa stii despre vata minerala si calitatile sale termoizolante

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro