Cea mai des intalnita metoda pentru securizarea sticlei, este metoda tremica. Aceasta presupune tratarea panourilo de sticla, deja taiate la dimensiunile doritem la temperaturi de aproximativ 700 de grade Celsius. Dupa ce aceasta etapa a fost incheiata, se trece la partea cea mai grea si anume racirea. Acesta se face pe ambele parti ale sticlei si presupune niste sisteme speciale de ventilatie intruca pentru a se pastra forma sticlei; racirea trebuie sa fie foarte eficienta.
In final se obtine un produs de pana la 4 ori mai rezistent si mai dur decat este de regula sticla unui geam clasic, de exemplu, care nu a fost tratat in niciun fel in acest scop. Pe langa durata de viata mult mai lunga si rezistenta uimitoare la factorii externi, sticla securizata mai are un avantaj important si anume protectia in cazul spargerii. De regula sticla tratata in acest fel se sparte foarte greu, iar atunci cand totusi o face; din aceasta rezulta bucati foarte mici incapabile sa va raneasca asa cum o fac cioburile de sticla clasica.
Important este si faptul ca sticla se poate securiza partial sau total. In cazul celei din urma aceasta este foarte utilizata in cazul usilor de interior, a peretilor despartitori, a cabinelor de dus, in general la obiectele de mari dimensiuni, care prezinta un risc mai mare in caz de spargere.
Sticla a ajuns sa fie din ce in ce mai utilizata, in aproape toate domeniile posibile. Amenajarile interioare reprezinta unul dintre aceste domenii si vreau sa subliniez faptul ca in prezent puteti obtine aproape orice din sticla. De la usi pana la scari, pereti, balustrade, puteti chiar sa va placati peretii cu sticla si fiti sigur ca efectul va fi absolut spectaculos.
Fie ca vorbim despre preti despartitori, fie ca discutam despre cabinele de dus, in cazul in care doriti un obiect din sticla de mari dimensiuni sau unul pe care il utilizati frecvent este bine sa aveti siguranta unei investitii care sa nu prezinte niciun risc. Din aceasta cauza pentru oricare dintre obiectele enumerate adineauri se recomanda sticla securizata.
Este de la sine inteles ca si pe aceasta ca si pe cea clasica o puteti sabla pentru a obtine diferite modele. Puteti combina sticla opaca cu cea transparenta sau colorata si puteti obtine un element decorativ de mare efect. De exemplu imaginati-va niste scari din sticla securizata de culoare violet in combinatie cu un alb imaculat pe pereti si un rosu viu printre piese de mobilier. O incapere luata parca din revistele de profil, corect?
» Preluat de pe LivePr.ro - Tot ce trebuie sa stii despre sticla securizata
Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro