Tot ce trebuie sa stii despre hidroizolatii terase

mai 25, 2016

Hidroizolat ori impermeabil este caracteristica obiectelor ce sunt neafectate de apa si care pot sa reziste in cazul infiltratiei apei in diverse conditii favorizante.

In constructii, structurile au nevoie de hidroizolatii care sa fie de buna calitate, asta deoarece betonul nu este material impermeabil dar poate in acelasi timp sa fie hidroizolat cu destul de mare usurinta atunci cand se folosesc aditivi pentru asta.

Sistemul convențional al hidroizolatiilor teraselor si cel al altor constructii are la baza in principal membrane hidroizolatoare. Asta inseamna ca se pot aplica unul ori mai multe straturi cu membrane care sunt constituite din diferite materiale ca de exemplu din bitum, din poliuretani, silicati, din PVC, EPDM, sau altele ce sunt similare lor si care actioneaza ca o bariera intre apa din mediul ambiant si structura cladirii, in felul acesta impiedicand apa sa patrunda.

Tehnologiile folosite pentru hidroizolatii

In ultimele decenii s-au facut progrese tehnologice majore in constructii, in ce privesc materialele folosite pentru hidroizolare, intre ele fiind incluse si sistemele de hidroizolare integrala si produse hidroizolante care sunt considerate mai avansate.

De regula, tehnologia nou aparuta in domeniul acesta, al membranelor folosite la hidroizolatii terase , se bazeaza pe utilizarea de materiale polimerice extrem de aderente, in felul acesta creand o bariera invizibila in jurul, si de asemenea in exteriorul unei structuri.

Hidroizolatiile pot fi executate atat la constructiile noi insa si pentru a se reface ori renova izolatiile constructiilor mai vechi. Astfel de lucrari pot sa fie executate in multe variante, in functie de care este specificul fiecarei lucrari.

La constructiile noi sunt utilizate sisteme care sunt pe baza de membrane bituminoase, ele fiind in 3 sau 4 straturi, alaturi de lucrarile specifice termoizolatiilor, insa, in cazul renovarii teraselor vechi, cele mai folosite sisteme necesare hidroizolatiilor au fost acelea care sunt formate dintr-un strat de membrana.

Ce sunt membranele bituminoase?

Membranele bituminoase aditivate au niste insertii de fibre poliesterice sau de fibra de sticla, cu o greutatea specifica ce ajunge de la 3 pana la maxim 6 kg/mp.

La fel de important este sa nu se confunde niciodata bitumul modificat cu bitumul oxidat iar recomandarea specialistilor este aceea de a avea atentia sporita atunci cand ne alegem firma cu care urmeaza sa lucram hidroizolatia terasei, recomandabil fiind sa intrebam inainte cam ce materiale se utilizeaza in mod uzual si ce caracteristici tehnice au acestea.

Membranele bituminoase sunt considerate materiale necesare in hidroizolatii, ele avand la bază bitum modificat aditivat care sunt impreuna cu polimeri elasto-plastomeri.

Totodata, ele au armatura din fibra de sticla sau din poliester si deasemenea sunt fabricate cu niste finisaje diferite in partea lor superioara.
Mai multe detalii vezi pe site-ul : www.Mincon.ro


» Preluat de pe LivePr.ro
- Tot ce trebuie sa stii despre hidroizolatii terase

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro