Tot ce trebuie să știi despre folosirea unei măști de păr

septembrie 7, 2022

Probabil că ați auzit de, sau poate ai încercat, o mască de față. La fel cum o mască de față acționează pentru a hrăni și hidrata pielea, o mască de păr acționează într-un mod similar pentru a stimula starea și sănătatea părului tău.

Multe tipuri de măști de păr pot fi făcute acasă din ingrediente pe care le ai deja în bucătărie. Sau, dacă nu vrei să te chinui să faci una singură, există multe tipuri de măști de păr prefabricate pe care le poți cumpăra de la magazin.

În acest articol, vom examina mai îndeaproape beneficiile măștilor de păr, cum să le folosim și tipurile de măști care pot funcționa cel mai bine.

Care sunt beneficiile unei măști de păr?

Există multe beneficii ale utilizării unei măști de păr, iar avantajele variază în funcție de ingrediente și de tipul tău de păr. În general, beneficiile utilizării unei măști de păr includ:

  • păr mai strălucitor și mai moale
  • hidratare suplimentară
  • reducerea ruperii și deteriorării părului
  • mai puțin creț
  • un scalp mai sănătos
  • un păr mai puternic
  • mai puține daune cauzate de mediu și de produse

Ce ingrediente funcționează bine într-o mască de păr?

Măștile de păr au o gamă variată de ingrediente care pot oferi părului tău puțină tandrețe. Ingredientele care pot funcționa cel mai bine pentru tine vor depinde de tipul tău de păr și de starea părului și a scalpului tău.

Iată câteva dintre cele mai populare ingrediente pe care să le cauți într-o mască de păr cumpărată din magazin sau cu care să experimenteți atunci când îți faci propria mască, excluzand clasicul argan:

Banane. Dacă vrei să reduci încrețirea, bananele sunt un ingredient bun de inclus într-o mască de păr. Siliciul din banane poate ajuta, de asemenea, să îți facă părul mai moale și mai strălucitor. Potrivit unui studiu din 2011, bananele au, de asemenea, proprietăți antimicrobiene. Acest lucru poate ajuta la reducerea uscăciunii și a mătreții.

Ouă. Substanțele nutritive din gălbenușurile de ou, inclusiv vitaminele A și E, biotina și acidul folic, pot ajuta la promovarea creșterii părului, în timp ce proteinele din albușul de ou pot ajuta la întărirea părului.

Ulei de avocado. Mineralele din uleiul de avocado, cum ar fi acidul folic, fierul și magneziul, pot ajuta la sigilarea cuticulei părului. Acest lucru poate ajuta la creșterea rezistenței părului la deteriorare și rupere.

Miere. Mierea este considerată un umectant, ceea ce înseamnă că îți poate ajuta părul să tragă și să rețină mai multă umiditate. De asemenea, poate stimula creșterea celulelor pieli, ceea ce poate ajuta la promovarea unor foliculi de păr mai puternici.

Ulei de măsline. Vrei o hidratare intensă? Uleiul de măsline conține squalene, care este produs în mod natural de către organism, dar care scade pe măsură ce îmbătrânim. Squalene este esențial pentru un păr și o piele hidratată.

Aloe vera. Dacă vrei să îți calmezi și să îți liniștești scalpul, ia în considerare o mască de păr cu aloe vera, care are proprietăți antiinflamatorii. De asemenea, conține vitaminele C, E și B-12, acid folic și colină, care pot ajuta la întărirea și hrănirea părului.

În concluzie, masca de păr este un produs esențial pe care fiecare femeie ar trebui să îl aibă acasă, la fel cum are un fond de ten sau un ruj.

Alte Stiri & Articole

Ooni Koda

Web site realizat de Dow Media servicii Web Design | Gazduire Web furnizata de SpeedHost.ro